Sollicitaties Trinamiek

regio • Trinamiek zet op woensdag 15 april haar deuren open voor alle leerkrachten en Pabo-studenten in hun afstudeerfase die kennis willen maken met alle 24 scholen en de mogelijkheden binnen Trinamiek. Tijdens de speeddatesessie kunnen deelnemers op één middag een verkenningsrondje doen en oriënteren of één van deze scholen misschien een match is. De sessies vinden plaats van 15:30 tot 17:00 uur, locatie: Trinamiek, Boerhaaveweg 39 in IJsselstein.

De sessies zijn elk jaar een groot succes en er is slechts plek voor veertig geïnteresseerden. Wees er daarom op tijd bij. Aanmelden kan tot 6 april op www.trinamiek.nl. Vragen? Mail naar: solliciteren@trinamiek.nl.


Nog geen kriebels bij boer Willem

hei- en boeicop • In de webserie van Boer Zoekt Vrouw maakte boer Willem uit Hei- en Boeicop in de zondagavond online gezette aflevering een wandeling door het Zouweboezemgebied met Rebekka uit Ameide.

Of Willem de ware liefde voor Rebekka zou kunnen zijn? 'Op dit moment zeg ik: ja. Willem zou best de ware liefde voor mij kunnen worden'. Willem heeft nog geen kriebels. 'Maar wel tintelingen'. Hij belooft Rebekka een vervolgafspraakje. 'Ik laat binnenkort zeker weer van me horen'. Om er aan toe te voegen: 'Whatsappen is gratis'. In de aflevering van komende week gaat Heicopper Willem weer op date, dan met een andere briefschrijfster.

De 27-jarige Willem die deelneemt aan Boer zoekt Vrouw, kreeg zes brieven van vrouwen die in hem geïnteresseerd waren. Omdat er vijf boeren waren die meer brieven hadden gehad, wordt Willem niet gevolgd worden in de uitzendingen die op zondagavond uitgezonden worden op NPO1. Maar op de website van Boer zoekt Vrouw staat wekelijks een update van boer Willem.


Expositie door Han Overgaauw

leerdam • Han Overgaauw exposeert sinds vorige week in de Poort van West in Leerdam. Het werk van de geboren Rotterdammers is nog tot eind mei te zien. Han werkte tientallen jaren als theatertechnicus in het Rotterdamse theater de Lantaren en in het Theater Zuidplein. Tijdens deze werkzaamheden heeft hij geleerd beeldend te kijken en heeft hij zijn gevoel voor kleurtoepassingen ontwikkeld. Al in zijn vroege jeugd had hij belangstelling voor fotografie. Een belangstelling die langzaamaan is overgegaan in liefde voor deze kunstvorm. Geen wonder dat hij zich hier na zijn pensionering meer en meer op is gaan toeleggen. Gaandeweg richtte hij zich op het bewerken van foto's. Zijn bewerkingen leveren beelden op die raken aan de werkelijkheid, maar altijd in meer of mindere mate een surrealistische touch hebben. Zijn werk is niet makkelijk onder een noemer te brengen, maar je zou kunnen zeggen dat het zich meer en meer in de richting van Fine Art ontwikkelt.


Rumpt speelt niet in Gellicum

regio • Muziekvereniging Voorwaarts Rumpt last de concerten op 20 en 21 maart in Gellicum af in verband met de voorzorgsmaatregelen omtrent het Coronavirus. De vereniging hoopt de concerten op een later tijdstip alsnog te kunnen laten plaatsvinden.