• André Pronk (links) en Jan van Herk kijken uit naar hun Piraten Festival.
• André Pronk (links) en Jan van Herk kijken uit naar hun Piraten Festival. Foto: André Bijl

Betuws Piraten Festival in Betuwe Poort

regio • Jan van Herk uit Nieuwland en André Pronk van Pronk Entertainment organiseren op zaterdag 11 april in Partycentrum De Betuwe Poort in Rhenoy het Betuws Piraten Festival.

Jan van Herk (47) kreeg regionale bekendheid door jaarlijks een avond met Nederlandse artiesten te organiseren. In november 2014 gebeurde dat voor de 21e en voorlopig laatste keer. "Door persoonlijke omstandigheden ben ik toen met die Hollandse avonden gestopt." Ook André Pronk (46) – in 2006 te zien in Idols – heeft zijn sporen verdiend. "Ik ben zelfstandig ondernemer, heb al heel wat feesten georganiseerd en ben daarnaast actief als zanger, entertainer en presentator", zegt 'De koning van de lach'. Van Herk en Pronk kennen elkaar al heel lang. "We kwamen elkaar tegen op artiestenavonden en André kwam altijd naar De Betuwe Poort om te helpen met het opbouwen van het podium en het decor." Het duo heeft regelmatig contact en van lieverlee ontstond het idee om samen wat op poten te zetten. "Er wordt in deze streek weinig gedaan voor de liefhebbers van Nederlandstalige muziek. En dat terwijl de belangstelling hiervoor in de Betuwe, maar ook in Brabant erg groot is. Jan organiseerde destijds elk jaar zo'n avond. Ik sprak regelmatig liefhebbers uit deze streek die hoopten dat zoiets weer georganiseerd zou worden. De belangstelling voor deze muziek neemt weer toe. Jan en ik hebben er diverse keren over gesproken en we hebben besloten om de draad weer op te pakken", vertelt André Pronk die met zijn bedrijf het grootste deel van de organisatie voor zijn rekening neemt.

Het Betuws Piraten Festival staat gepland op zaterdag 11 april en beide organisatoren gaan er voorlopig van uit dat het festival gewoon door gaat. "De avond begint om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:00 uur en we gaan door tot circa een uur 's nachts." Net als bij de artiestenavonden van Jan van Herk wordt ook het Betuws Piraten Festival gehouden in De Betuwe Poort in de Kornelis van Wijnenstraat 1 in Rhenoy. "Een prachtige zaal met een mooi podium die prima geschikt is voor artiesten en publiek. Er kunnen zo'n 300 tot 400 bezoekers in, maar wij zijn dik tevreden met zo'n 250 belangstellenden", zeggen Jan en André. Hoofdact van de avond is Frank van Etten – 'een prima artiest, heel Nederland kent hem van 'Leven als een zigeuner'. Ook Anita en Ed zijn van de partij, dit duo zorgt bovendien voor de muzikale omlijsting van de avond. Duo Kwats uit Brabant, Karin Welsing uit Rumpt, Jamie van Boxtel uit Etten Leur en een surprise act zijn de andere artiesten. André Pronk presenteert de avond en zingt bovendien zelf ook een paar nummers. Beide organisatoren kijken uit naar 11 april. "Het wordt een mooi feest. We hebben er veel zin in. Het is hoog tijd dat er in deze regio weer zo'n avond gehouden wordt." Kaarten kosten in de voorverkoop 10,00 euro en aan de zaal 12,50 euro. Voor nadere informatie bellen met: 06-37347243 of 0345-599226.