Afbeelding

1 Wat is het concept van 'De Alleskunner'?

Leerdammer Oktay Elmaci is één van de deelnemers aan het SBS6 programma 'De Alleskunner'. Oktay zit inmiddels bij de laatste dertig deelnemers.

Oktay: "Honderd kandidaten gaan 99 uitdagingen aan en de slechtste van het spel gaat naar huis. Op dit moment zijn er nog dertig deelnemers. Ik heb als doel gesteld bij de laatste twintig te eindigen."

2 Waarom besloot je mee te doen aan 'de Alleskunner'?

Oktay: "Tijdens een rondreis in Zuid-Amerika kwam ik een oproep tegen van het programma. De prijs, een jaar lang gratis leven, heeft me over de streep getrokken. Het programma is op 1 februari van start gegaan en elke aflevering spelen we tien spellen."

3 Hoe bevalt deelname aan het programma tot nu toe?

Oktay: "Ik had wel iets meer fysieke spellen verwacht. Maar het is een superleuke groep, die elkaar aanmoedigt en steunt. Het leukste spel tot nu toe vond ik het tikkertje spelen met 95 man. Minder is dat je steeds afscheid moet nemen van leuke mensen."

4 Hoe schat je je kansen in om het spel te winnen?

Oktay: "Ik ben fanatieker dan dat ik dacht. Ik schat mijn kansen wel hoog in want ik zit er lekker in. Ik probeer de opdrachten zo snel mogelijk af te hebben en dan anderen te motiveren. Eind maart weten we wie 'De Alleskunner' van 2020 is."

5 Je wordt voor dit programma gesponsord?

Oktay: "Kin Ho Cheung en Geronimo Tuhumena (Ninetyfour) zijn succesvolle Leerdamse ondernemers die ik al sinds mijn jeugd ken. Zij boden aan mij te sponsoren, toen ik hen over te programma vertelde. Dat waardeer ik enorm, het voelt als steun van Leerdam."