Afbeelding

Cobus

Kater Cobus is geboren rond 1 september 2019 en heeft maar drie poten. Hij is binnen gebracht met een gebroken rechterachterpoot en die is uiteindelijk geamputeerd. Daar heeft Cobus geen last van want hij doet hetzelfde als alle andere katten. Hij speelt heel erg graag en stoeit ook het liefste met een andere kat. Cobus is op zoek naar een sociale kat die graag een vriendje heeft. Kinderen vindt hij veel te druk. Hij zoekt dus een rustig huishouden. Bij vreemde mensen kijkt Cobus de kat uit de boom, maar met eten is hij goed uit zijn tent te lokken.

Wie interesse heeft in kater Cobus kan contact opnemen met het gastgezin via 06-11513916.


Kamerkoor Vianen zoekt gastzangers

vianen • In 2020 wordt in Nederland op tal van manieren het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog en 75 jaar vrijheid herdacht en gevierd. In de slipstream hiervan geeft Kamerkoor Vianen op 25 oktober 2020 een concert in de Grote Kerk Vianen met medewerking van Brassband Gelderland. Voor dit bijzondere concert nodigt het koor graag projectkoorleden (tenor, bas, alt, sopraan) uit om met de vaste koorleden mee te zingen en 75 jaar vrijheid te vieren.

Kamerkoor Vianen is een gemengd koor met circa 24 vaste leden en staat onder leiding van Cees Scharloo. Brassband Gelderland staat onder leiding van André Vulperhorst. Op het programma staan onder andere werken van Karl Jenkins, Händel, Mikis Theodorakis, Michael Winikoff, Norman Luboff, Vaughn Williams, Jean Sibelius, Mendelssohn en Pizetti. Ook wordt het in het kader van 75 jaar vrijheid het door NPO radio 4 aangeboden vierstemmige arrangement van het Largo uit de negende symfonie van Antonín Dvorák gezongen.

Deelname

Mensen met zangervaring, woonachtig in Vijfheerenlanden of omgeving die het wel wat lijkt om mee te zingen met het koor, worden uitgenodigd om zich voor dit project bij Kamerkoor Vianen aan te sluiten en mee te oefenen. Omdat een dergelijk concert veel voorbereiding en studie vraagt moeten zangers en zangeressen zich tijdig aanmelden. Een zangauditie is niet uitgesloten omdat er uiteindelijk wel sprake moet zijn van passende klankkleuren binnen de stemgroepen.

Vanaf 26 maart tot 22 oktober repeteert het koor iedere donderdagavond (zomervakantieperiode uitgezonderd) van 20:00 tot 22:15 uur voor dit unieke concert. De zangstukken worden aangeleverd. De kosten voor deelname zijn 75 euro. Kamerkoor Vianen repeteert in Kind Centrum Werelds, 't Slijk 7 in Vianen.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar vianenkamerkoor@gmail.com.