Caravankeuring

leerdam • Nu het voorjaar nadert wordt het ook weer tijd om er met de caravan op uit te gaan. Maar dan wel met materiaal dat veilig is. En ook voor aanhangers, vouwwagens, campers en paardentrailers geldt dat ze geen technische mankementen mogen hebben. Veilig Verkeer Nederland, afdeling Leerdam houdt zaterdag 4 april daarom weer een caravankeuring bij: Van Wijk Autoschade, Handelstraat 7 in Leerdam. Dit gebeurt met medewerking van Profile Tyrecenter Nout en Van Wijk Autoschade. Als de caravan of andere aanhanger gekeurd is, houdt de heer De Zeeuw van Veilig Verkeer Nederland nog een evaluatiegesprek met eventueel advies. Er is maar beperkt plaats. Aanmelden kan bij de heer H. Jonkman, 06-40587265 of jonkman.h@kpnmail.nl.


Stemmen op Vertel Mij Wat

west betuwe • 'Vertel Mij Wat, waargebeurde verhalen uit de Betuwe' is een idee van Paula Smit uit Acquoy. Ze kon zelf goed vertellen, en ze bedacht dat het leuk zou zijn als je op een avond in een café verhalen zou kunnen horen van vertellers die zelf iets bijzonders hebben meegemaakt. Ze worden niet voorgelezen, maar spontaan verteld. De redactie, bestaande uit Anja Kielenstijn en Charlotte Vonk geven tips ter ondersteuning. Op een 'Vertel Mij Wat'-avond treden er minstens zes vertellers op en er is live muziek. De verhalen worden opgenomen, zodat ze later via de 'Vertel Mij Wat'-podcast opnieuw beluisterd kunnen worden.

Charlotte Vonk, Paula Smit, Melvin Könings en Anja Kielenstijn hebben met hun project 'Vertel Mij Wat, waargebeurde verhalen in de Betuwe' onlangs de Gelderse leefbaarheidsprijs van 'Kern Met Pit' hebben gewonnen. Op 28 maart kunnen zij de landelijke prijs winnen, maar dan moeten er ook veel mensen stemmen op dit project. Kijk voor meer informatie, ook over het stemmen, op:

q https://vertelmijwat.net/


Nieuwe enquête TipVHL

vijfheerenlanden • Er is weer een nieuwe enquête uitgegaan voor het burgerpanel TipVijfheerenlanden, een initiatief van Toponderzoek en nieuwsblad Het Kontakt. In de enquête worden ditmaal drie onderwerpen aangesneden: genderneutraliteit (waaronder genderneutraal communiceren door de gemeente Vijfheerenlanden); fietsveiligheid op de Jan Blankenbrug in Vianen en de autoluwe binnenstad Leerdam. Kontakt Mediapartners heeft een burgerpanel: TipVijfheerenlanden. Iedereen vanaf 16 jaar kan via dit panel zijn of haar mening geven over actuele thema's in de gemeente. Het Kontakt is hiervoor een samenwerking aangegaan met onderzoeksbureau Toponderzoek. De panelleden kunnen ook zelf onderwerpen aandragen waarover zij geraadpleegd willen worden. Aanmelden is mogelijk op: www.TipVijfheerenlanden.nl.


Sonja Barend bij LingeFilm

geldermalsen • In verband met de boekenweek zal Sonja Barend zaterdag 14 maart naar LingeFilm in De Pluk in Geldermalsen komen. Om 19:00 uur praat Wouter Kurpershoek, inwoner van West Betuwe en bekend van het NOS journaal, met haar over haar boek praten. Daarna wordt de documentaire 'Leonard & Marianne: Words of love', over Leonard Cohen en zijn muze Marianne vertoond.