• Carlo van Santen opent de score tegen Rik Verploegh.
• Carlo van Santen opent de score tegen Rik Verploegh. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Asperen wint weer topper van rood kleurend Herovina

herwijnen • Opnieuw wist Asperen de topper tegen Herovina te winnen. Na de late 3-2 in Asperen werd het in Herwijnen een 1-2 overwinning. Voor rust nam koploper Asperen door goals van Carlo van Santen en Gerard Breider een verdiende 0-2 voorsprong. Na de thee herstelde Herovina zich maar verder dan 1-2 dankzij een prachtig doelpunt van Kevin Steenbruggen kwam de thuisclub niet.

Herovina besloot de wedstrijd met negen man. Coen de Ridder ontving een kwartier na rust zijn tweede gele kaart en Kevin Steenbruggen werd vlak voor tijd met direct rood weggestuurd.

Bijna 250 toeschouwers zagen twee verschillende helften. Ook Herovina-trainer Glenn Calor verwonderde zich: "Voor rust ontbrak onze passie. In zo'n belangrijke wedstrijd onbegrijpelijk. Herovina was niet scherp en Asperen bij counters wel. Ons balbezit leverde niks op. Na rust was het fanatisme er wel. Toen kregen we in ons offensief genoeg mooie kansen. Dan moet je vaker dan één keer scoren." Asperen-trainer Jaap van Hattem zag zijn ploeg voor rust toeslaan: "In de eerste helft kregen we veel ruimte. Asperen had met meer dan 0-2 kunnen voorstaan. Na rust kwam Herovina opportunistisch opzetten. Na die prachtige 1-2 werd het lastig maar door deze kostbare zege heeft Asperen een leuk gaatje van zes punten. Dat garandeert echter niks want de weg is nog lang."

Al na zeven minuten nam Asperen de leiding. Uit een pass van Ruben Boet rondde Carlo van Santen af: 0-1. Na twintig minuten werd het na een mooie aanval 0-2. Tareq Ibrahim lanceerde zijn linkerflank waar Dick Schaaij en Carlo van Santen voor snelheid zorgden. Uit de afgemeten voorzet trof Gerard Breider doel: 0-2. Herovina presteerde weinig maar startte na de hervatting furieus. Kopballen van Kevin Steenbruggen en Frank Clements brachten geen succes, hoewel Clements na een voorzet van Arnel Kocan een riante kans had. In de 58e minuut was het verdiend alsnog raak. Uit een verre trap van Coen de Ridder nam Kevin Steenbruggen de bal schitterend ineens op zijn schoen: 1-2. De tweede gele kaart die Coen de Ridder even later wegens gevaarlijk spel jegens Robbin Boon opliep, betekende een streep door Herovina's offensief, want Herovina moest met tien man verder. Bijna een kwartier later kwam Herovina toch dichtbij de gelijkmaker. Na een actie van Kocan kopte invaller Maarten Lievaart tegen de lat. Pal hierna miste Kocan na voorbereiding van Steenbruggen een opgelegde kans. Bij een schot van Michiel den Hartog redde Jesse van Vliet op Herovina's doellijn. Kort voor tijd viel een directe rode kaart. Die sanctie was voor Kevin Steenbruggen vanwege zijn reactie tegen invaller Luc Neve op diens overtreding.