Extra koopavond Kledingbeurs in Lexmond

lexmond • In week 12 wordt in Lexmond opnieuw een voorjaar- en zomerkledingbeurs gehouden met verruimde openingstijden. "De vorige keer hebben we voor het eerst een extra koopavond gehouden,"vertelt Diana Kemkes, één van de organisatoren. "Dat is zo goed bevallen dat we het deze keer weer doen. Het was zelfs zo druk dat de rijen voor de kassa's erg lang waren. Om dat beter te stroomlijnen zorgen we nu voor een tweede pinapparaat. Hiermee hopen we dat de kopers minder lang in de rij hoeven te staan." De verkoop is op woensdag 18 maart van 19.00-22.00 uur en op donderdag 19 maart van 9.00-17.00 uur in De Voorhof naast de hervormde kerk.

Inbrengen

Kleding, schoenen en speelgoed kunnen worden ingebracht op maandag 16 maart van 13.30-20.00 uur en op dinsdag 17 maart van 8.30-11.00 uur. Goede volwassen dames- en herenkleding, kinderkleding vanaf maat 80, schoenen en (buiten)speelgoed is welkom. De opbrengst is vijftig procent voor de inbrenger en vijftig procent voor de hervormde gemeente. Afrekenen kan contant of met de pin. Voor meer informatie zie de website of neem contact op met Conny de Vaal (0347–340073) of Heidi Huiting (0183-353273. Tijdens de beursweek is het team bereikbaar in De Voorhof, 0347-342139.

q www.hervormdlexmond.nl


Oud papier

lexmond • Er wordt in Lexmond oud papier opgehaald op woensdag 11 maart. De ophaalronde start om 18.00 uur. De papiercontainers kunnen om 17.00 uur aan de weg worden geplaatst.


Investeringsronde voor Windpark Groote Haar

gorinchem/arkel • Energiecoöperatie De Knotwilg wil 1,2 miljoen euro bijeenbrengen voor het realiseren van Windpark Groote Haar in Gorinchem. Het windpark zal samen met Eneco worden geëxploiteerd.

Windpark Groote Haar wordt een kleinschalig windpark met twee windmolens, bij bedrijventerrein Groote Haar in Gorinchem. De start van de nieuwe, finale leningsronde gaat gepaard met een grootschalige ledenwerfcampagne in Gorinchem en de Alblasserwaard. Men wil zoveel mogelijk mensen die in de (directe) omgeving van Windpark Groote Haar wonen, de vruchten laten plukken van duurzame project. Energiecoöperatie De Knotwilg heeft overigens ook plannen om een windpark te realiseren langs de A2 bij Zijderveld.

Obligatie

Wie lid is of wordt van Energiecoöperatie de Knotwilg kan meedoen en investeren in het windpark. Wie geld leent (obligatielening), ontvangt over het ingelegde bedrag een aantrekkelijke jaarlijkse rente van gegarandeerd 5% (vanaf het moment dat de molens draaien, daarvoor 2%). Deelnemen kan al vanaf € 500,- (tot € 25.000,-).

Wethouder Eelke Kraaijeveld (onder andere van duurzaamheid en energietransitie) van de gemeente Gorinchem gaf dinsdag 3 maart het officiële startsein.

Voor meer informatie:

q www.energiecooperatiedeknotwilg.nl.