Jan Alting neemt de leiding bij NDV

nieuwland • Jan Alting heeft door zijn overwinning op Cees J. de Jong de leiding in de onderlinge competitie van de Nieuwlandse Damvereniging weer overgenomen van Pelle Sterk. Sterk heeft echter twee wedstrijden minder gespeeld. Aart de Gans verraste Jan van Haarlem met een slagzet die hem drie stukken winst opleverde. Vervolgens zag hij een finesse over het hoofd. Daardoor eindigde de partij toch in remise. Arie de Ruiter dacht schijfwinst te halen, maar miste de naslag van Arie Haag. Bert Kooij en Ko Heikoop hielden elkaar in evenwicht, zodat de partij in remise eindigde. Albert van den Berg versloeg Theo Haag met een 'bomzet'.

De uitslagen: Jan van Haarlem – Aart de Gans 1-1, Jan Alting – Cees J. de Jong 2-0, Theo Haag – Albert van den Berg 0-2, Arie de Ruiter – Arie Haag 0-2, Bert Kooij - Ko Heikoop 1-1.

Dames WHV winnen ruim

asperen • De dames van WHV speelden zaterdag tegen HLB Van Daal. De wedstrijd kende veel lange rally's die vooral gewonnen werden door WHV. WHV won de wedstrijd dan ook overtuigend met 4-0.

De teams begonnen goed aan de wedstrijd. Dat leidde van beide kanten tot fraaie aanvallen en knappe blokkeringen. Bij een 7-10 achterstand vroeg WHV de eerste time-out aan. Daarna scoorde WHV direct een punt. Door een mooie servicereeks van Lotte Kleijer en sterk spel van WHV kwam de thuisclub steeds dichterbij een voorsprong. Het einde van deze set verliep erg spannend. WHV won de set uiteindelijk met 25-22, vooral ook door een sterke servicedruk.

Voorsprong

In de tweede en derde set bouwde WHV in het begin van de set een grote voorsprong op. De Asperse dames kregen hierdoor veel vertrouwen en scoorden de punten steeds eenvoudiger. Tegen het einde van beide sets liet WHV ook weer wat punten liggen. Omdat WHV al een flinke voorsprong had, bleef dit zonder gevolgen. De WHV-dames wonnen de tweede set met 25-21, terwijl de derde set een ruime overwinning opleverde: 25-15.

Spannend

De laatste set verliep opnieuw erg spannend. WHV keek voortdurend tegen een achterstand aan en de thuisclub had moeite om HLB Van Daal bij te houden. Toch lukte het WHV tegen het einde van de set de achterstand in te lopen. De dames sleepten de laatste punten in de wacht, doordat HLB Van Daal fouten maakte en WHV sterk en overtuigend bleef spelen: 27-25.

Renners JvA aan de start in België

rijkevorsel • Leden van Jan van Arckel deden zaterdag mee aan een wedstrijd in het Belgische Rijkevorsel. Bij de nieuwelingen stond Jost van der Streek uit Ottoland als enige JvA-er aan de start. Hij reed een goede wedstrijd. In totaal haalden 47 van de 79 deelnemers de eindstreep niet. Jost handhaafde zich goed in het peloton en eindigde uiteindelijk als 29ste.

Bij de junioren gingen 87 renners van start, in deze categorie haalden 48 deelnemers de finish niet. In deze wedstrijd verschenen Delano Swenne (Heukelum), Noël Luijten (Meerkerk), Bram van Herk (Groot-Ammers) en Joël Nederveen (Hardinxveld-Giessendam) aan de start. Delano Swenne werd 12e, Noël 15e, Bram 28e, terwijl Joël de eindstreep niet haalde.