Scholieren onderzoeken biodiversiteit

west betuwe • Leerlingen Lek en Linge gaan de gemeente West Betuwe adviseren over verhogen van biodiversiteit

'Hoe kunnen we zorgen voor meer planten en dieren in West Betuwe?' Dat is de vraag waarover 278 brugklasleerlingen van Lek en Linge in Geldermalsen zich de komende maand buigen als IVN Jongerenadviseurs. Dat doen ze in opdracht van gemeente West Betuwe. Om tot een gedegen advies te komen, gaan de leerlingen de komende maand op excursie, spreken ze experts en ontwerpen ze biodiversiteitsplannen voor de dorpen Geldermalsen, Deil en Buurmalsen.
Maandag trapten de leerlingen het project af. Wethouder Govert van Bezooijen van de gemeente West Betuwe geeft het startsein voor dit unieke project.

Initiatiefnemer IVN Natuureducatie gelooft dat jongeren creatieve antwoorden hebben op maatschappelijke uitdagingen: een stem die gehoord moet worden. Het IVN Jongeren Adviesbureau betrekt jongeren tussen de 12 en 25 jaar, vanuit hun opleiding, bij maatschappelijke vraagstukken op het gebied van natuur en duurzaamheid. Dit zijn echte, actuele vragen van bedrijven of overheden. In de rol van adviseur denken jongeren mee over hun eigen leefomgeving.