Unieke film over Vurense ijsclub

vuren • Historische vereniging De Heerlijkheid Vuren laat dinsdagavond 10 maart een unieke film van plaatsgenoot Ans de Bruijn zien. Ans maakt in 2003 unieke beelden ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de Vurense ijsclub Servatius. De jaarvergadering van de historische vereniging begint om 20:00 uur. Na het zakelijke gedeelte, rond 21:15 uur wordt de film vertoond. Leden én niet-leden zijn welkom in dorpshuis De Koels aan de Molenlaan. De toegang is gratis.


Kleding en speelgoed beurs

zijderveld • In KC 'De Oude School' wordt zaterdag 14 maart van 9:30 tot 11:30 uur een 'Tweedekans Beurs Kleding en Speelgoed' gehouden. Te koop zijn kinder- en tienerkleding (lente/zomer vanaf maat 80), speelgoed en baby-artikelen. Ook is er kleding voor volwassen te koop. De opbrengst is voor 50 procent voor de inbrenger en 50 procent voor de activiteiten van de VakantieBijbelWeek. Voor informatie en/of aanmelding kan men tot woensdag bellen naar Anne-Marie Meerkerk: 0345-502125 of mailen: kledingbeurszijderveld@hotmail.com


Interkerkelijke Vrouwendag

asperen • 'Hartzicht voor jou!'. Dat is het thema van de Interkerkelijke Vrouwendag op 21 maart in De Rank in Asperen. Vrouwen kunnen zich hier van 10:00 tot 16:30 uur laten verwennen en het woord van God dieper in hun hart laten komen. Er is onder meer een worship onder leiding van Sifra Veerman en dans met Dance Enn'Joy. Sprekers zijn Marga de Jong en Everdina Sleeuwenhoek. Op het programma staan verschillende workshops. Kijk voor meer informatie op:

q www.heartviewforyou.nl


Voorstelling over Duitse predikant

leerdam • Kerk aan de Linge presenteert op zondagmiddag 8 maart een bijzondere theatervoorstelling over de Duitse predikant Dietrich Bonhoeffer. Bonhoeffer deed in de Tweede Wereldoorlog mee aan een aanslag op Hitler. Hij werd gepakt, veroordeel en op op 9 april 1945 opgehangen, 39 jaar oud. De indringende voorstelling past goed in de activiteiten die de komende maanden georganiseerd worden rond 75 jaar vrijheid. Volgens dominee Ben Heijting van Kerk aan de Linge is Dietrich Bonhoeffer voor velen nog steeds fascinerend en inspirerend christen. Hij was een van de vooraanstaande figuren van de Bekennende Kirche, een beweging binnen de kerk in Duitsland, die zich kritisch opstelde tegenover de nazi's. In antwoord op de vraag 'wie ben ik?' vocht Bonhoeffer tegen zichzelf, tegen God, voor vrijheid, in de gevangenis met de dood voor ogen, om overgave, om liefde. In brieven en gedichten deed hij daarvan verslag. In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling 'Bonhoeffer - Wie ben ik? ' volgt theoloog en theatermaker Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Hij speelt samen met altvioliste Roosmarijn Tuenter. Zij zal een tegenstem componeren en improviseren. En zij zal als Maria von Wedemeyer, de verloofde van Bonhoeffer, onbereikbaar nabij zijn. De voorstelling begint om 16:00 uur in de Bethelkerk, de deuren gaan om 15:30 uur open. Toegang is gratis, collecte na afloop. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met een drankje.