Gezinsdrama in Everdingen

everdingen • Bij een schietincident zijn donderdagmiddag in een woning aan de Prins Bernhardstraat in Everdingen twee dodelijke slachtoffers gevallen. Een 43-jarige man bracht vermoedelijk zijn 40-jarige vrouw om het leven en daarna zichzelf.

De vermoedelijke schutter (René) was werkzaam bij de Landelijke Eenheid van de politie. Er zijn sterke aanwijzingen dat hij eerst zijn vrouw Willeke om het leven heeft gebracht en daarna zelfmoord heeft gepleegd. Hij overleed onderweg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De rijksrecherche is vanaf donderdag bezig met een onderzoek. Het onderzoek moet uitwijzen wat er precies gebeurd is.

Kapsalon

Willeke runde sinds 2015 Team Kapsalon aan de Voorstraat in Vianen. Op donderdagavond werden daar bloemen neergelegd en kaarsjes gebrand. In het dorp Everdingen was de verslagenheid zeer groot. René en Willeke worden door buren en kennissen omschreven als zeer lieve mensen. Over de motieven van de schietpartij tast iedereen dan ook nog volledig in het duister. Er was afgelopen donderdag en vrijdag ook veel landelijke aandacht voor het schietincident in Everdingen.

Loco-burgemeester Marcel Verweij reageerde namens het college van de gemeente Vijfheerenlanden, omdat burgemeester Sjors Fröhlich met vakantie was. "Als gemeente zijn wij geschokt door deze vreselijke gebeurtenis. Onbeschrijfelijk leed voor de direct nabestaanden en collega's. We leven intens met hen mee."

Verweij legde ook bloemen bij de kapperszaak in Vianen. Ook was er contact met familieleden. "Verder hebben we gesproken met diverse betrokken inwoners."

Steun

De gemeente geeft op zijn eigen Facebookpagina aan graag steun en medewerking te geven aan eventuele initiatieven vanuit inwoners. "We kennen Everdingen als een kleine, hechte dorpsgemeenschap, waar iedereen elkaar kent en waar mensen voor elkaar klaar staan." De gemeente zegt dat ze verdere berichten van de politie afwachten.