Afbeelding
Foto:

Politie neemt scooter in beslag

leerdam • De politie in Leerdam heeft woensdag een scooterrijder bekeurd vanwege diverse overtredingen. Ook zijn scooter werd in beslag genomen.

De man reed zonder kentekenplaat door de wijk Leerdam-west. Al snel bleek hij geen zin te hebben om gecontroleerd te worden. Hij koos het hazenpad. Nadat hij de Zuidwal opreed zagen de agenten kans om hem in te sluiten.

Bij een laatste vluchtpoging kon hij van zijn scooter worden afgetrokken bij het kanon. De bestuurder bleek geen rijbewijs en geen verzekering te hebben. Verder was hij vermoedelijk onder invloed van alcohol, thc en amfetamine. Door een arts is bloed afgenomen om hier uitsluitsel over te krijgen. De man kreeg een proces-verbaal, maar ook zijn scooter werd in beslag genomen.


Collecte Amnesty International

regio • Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2020 voor de achttiende keer haar landelijke collecte. In de kernen Leerdam, Asperen, Schoonrewoerd, Heukelum en Nieuwland zullen van 9 tot en met 14 maart in totaal 25 collectanten de straat op gaan. In 2019 gingen in heel Nederland 12,5 duizend collectanten langs de deuren. Ze haalden daarbij ruim € 1,2 miljoen op voor het werk van Amnesty. Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Met acties, lobby, campagnes en rapporten oefent de organisatie druk uit op machthebbers die de rechten van mensen schenden. Dat blijkt een effectieve methode. Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, daders worden berecht.

Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op

q www.amnesty.nl


Inloopavond Dorpsbelangen

varik • Dorpsbelangen Westbetuwe organiseert op woensdag 11 maart een inloopavond Toevershof in Varik. Aanvang: 20.00 uur. Een inloopavond biedt de mogelijkheid voor de raadsleden de bewoners te leren kennen en te ontdekken wat er leeft. En voor de bewoners biedt de inloopavond een mogelijkheid om informeel in contact te komen met de raadsleden en leden van Dorpsbelangen West Betuwe. Het is een avond om ideeën uit te wisselen, aandachtspunten kenbaar te maken en / of vragen te stellen. Al jaren gaat DW de dorpen in om van de bewoners zelf te vernemen wat er speelt en waar de raadsleden de nodige aandacht aan moeten besteden.

q www.dorpsbelangen.info