• Manager Cees van Epenhuisen overhandigt een cheque aan vrijwilligster Ingrid van der Meijden omdat zij 12,5 jaar bij de Kringloop werkzaam is.
• Manager Cees van Epenhuisen overhandigt een cheque aan vrijwilligster Ingrid van der Meijden omdat zij 12,5 jaar bij de Kringloop werkzaam is. Foto: Mimi van Rossem

Kringloop in Leerdam zoekt vrijwilligers

leerdam • De Kringloop Vijfheerenlanden/Leerdam is zo succesvol dat het steeds meer werk is om de zaak draaiende te houden. Echter dit kan alleen als er voldoende vrijwilligers zijn. En daar ontbreekt het op dit moment aan. Dus is de Kringloop op zoek naar mensen die het leuk vinden om enkele uren per week een handje te helpen in wat zij noemen de leukste zaak van Leerdam.

"Bij de Kringloop is geen dag hetzelfde. Iedere dag ontmoet je mensen van arm tot rijk. Ook is het iedere keer weer een verrassing welke spulletjes er in de dozen zit die door mensen worden aangeleverd. Het is een leuke winkel met gezellige medewerkers", vertelt Carla Grosse-Hamberg. Zij is een van de 50 vrijwilligers, stagiaires, en deelnemers aan een re-integratie of participatieproject die zich met hart en ziel inzetten voor de Kringloop. Carla is twee dagen per week in de Kringloop te vinden en verricht allerlei werkzaamheden. Een paar uur bij de kleding waar haar hart ligt omdat zij uit de modebranche komt, een paar uur bij het glaswerk en ook de interieur afdeling vindt zij erg leuk. "Heerlijk om spullen zo mooi te presenteren dat bezoekers van de Kringloop deze graag willen kopen. Ook hebben wij door het jaar heen verschillende thema's zoals Kerst, Pasen, Carnaval. Mensen kunnen dan bij ons terecht voor specifieke seizoensspullen."

De Kringloop is op zoek naar vrijwilligers op elk gebied. Voor de heftruck, chauffeur of bijrijder voor de vrachtwagen, techneuten, winkel – en kassamedewerkers en mensen op de meubelafdeling. Maar ook poetsers die van stofzuigen houden. Alles is bespreekbaar. Waarom vrijwilligerswerk bij de Kringloop? Je werkt mee aan een beter duurzaam milieu door verkoop van artikelen die geschikt zijn voor hergebruik, en de Kringloop voorziet in een behoefte van Leerdam en omgeving om mensen met een smalle beurs de gelegenheid te bieden iets leuks of bruikbaars te kopen. Carla: "Ho even, niet alleen mensen met een smalle beurs komen hier. Ook verzamelaars die op zoek zijn naar dat ene stuk dat zij zoeken of mensen die iets bijzonders hopen te scoren." Ditzelfde vertellen ook Henk van Meurs en Ingrid van der Meijden. Beiden zijn dit jaar twaalf en half jaar als vrijwilliger bij de Kringloop actief. Henk vindt het heerlijk kapotte spullen weer aan de praat te krijgen en Ingrid geniet van het werk achter de kassa. "Ik vind het contact met de mensen erg leuk", vertelt Ingrid. Ook vinden de vrijwilligers het leuk om de stagiaires die van het Heerenlanden komen wegwijs te maken op alle afdelingen.

Wie geïnteresseerd is in het werken bij een Kringloop kan altijd binnenlopen of bellen naar Cees van Epenhuijsen, telefoon 0345-611107. Mailen kan naar cvanepenhuijsen@kringloopvijfheerenlanden.nl. De Kringloop Vijfheerenlanden/ Leerdam is te vinden aan de Techniekweg 5.