Kunstenaars gezocht

regio • Het K.F. Hein Fonds roept beeldend kunstenaars en ontwerpers uit de provincie Utrecht op zich in te schrijven voor het K.F. Hein Stipendium. De winnaar van het K.F. Hein Stipendium ontvangt een geldbedrag van 20.000 euro en de mogelijkheid om te exposeren in het Utrecht Lokaal van het Centraal Museum Utrecht. Beeldend kunstenaars en ontwerpers kunnen zich inschrijven met een voorstel voor het ontwikkelen van nieuw werk.

De indieningsdeadline is 9 maart 2020. Hierna zullen vijf kunstenaars worden gevraagd hun onderzoeksvoorstel verder uit te werken. Uit de vijf genomineerden wordt half september een winnaar gekozen. De winnaar krijgt het stipendium en de opdracht het uitgewerkte onderzoeksvoorstel uit te voeren en te komen tot een presentatie in het Utrecht Lokaal in het Centraal Museum Utrecht. De overige genomineerden ontvangen 1250 euro voor hun uitgewerkte onderzoeksvoorstel. Meer informatie over inzenden, procedure en voorwaarden:

q kfhein.nl/ondersteuning/kf-hein-stipendium


Bomen planten

regio • In de Redichemse Waard is alle hulp welkom op zaterdag 7 maart, om te helpen bij het planten van bomen en struiken. Er wordt gestart om 10:00 uur bij het strand van de Afgraving (Beusichemsedijk 8-12 in Culemborg). Kom met de fiets, of parkeer op de dijk. Voor alle hulp is er iets te drinken en een versnapering. Er zijn vrijwilligers aanwezig die deelnemers op weg helpen en informatie geven. Plantgaten zijn al gemaakt en bomen en heesters geleverd. Na deze dag zorgt een aannemer ervoor dat een hek de bomen beschermt. Rond 14:00 uur wordt het eindsignaal gegeven. Verder wordt op deze dag ook met een groep vrijwilligers zwerfvuil opgeruimd, wie daar aan wil bijdragen is ook van harte welkom.

Het planten wordt gedaan omdat in 2017 in het kader van het project 'Stroomlijn' te veel gekapt is in dit gebied. Het resultaat van de, met alle betrokken partijen, gezamenlijke herstelwerkzaamheden was helaas niet voldoende. Er zijn veel bomen doodgegaan. Meer informatie: Stefan Claessens, 06-45104911.


By The Creek Festival op 4 juli

vianen • 'By the Creek' keert zaterdag 4 juli terug naar recreatiegebied Middelwaard in Vianen om daar haar 5-jarig jubileum te vieren. Onder het motto van 'Life is Better By the Creek' zal het terrein weer onderdeel zijn van een dag vol muzikale diversiteit en creativiteit. Liefhebbers van house, techno, urban en hitjes kunnen zich weer opmaken voor het door velen geliefde festival By The Creek. Headliners Paula Temple, Ronnie Flex & Deuxperience, Motor City Drum Ensemble, Benny Rodrigues en SNTS zullen samen met ANOTR b2b Luuk van Dijk, Bryan MG, Chris Stussy, Freddy K, Freddy Moreira, Identified Patient, Ki/Ki, Stranger en Talismann het publiek vermaken op de idyllisch gelegen stages. Ook dit jaar mag de Rollerdisco niet ontbreken, Pablo Discobar Soundsystem, Philou Louzolo, Mino Abadier en TURF zullen met hun muziek zorgen dat de rolschaatsen niet meer uit gaan.

Tickets zijn verkrijgbaar via:

q www.bythecreek.com