Chauffeur voor lijn 703 gezocht

regio • De Buurtbus (lijn 703) zoekt enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om als chauffeur te werken. Wie minimaal twee uur in de week beschikbaar is en beschikt over een rijbewijs B (personenauto), kan zich aanmelden. De indeling van de rijtijden wordt altijd in overleg met de chauffeurs gemaakt. De Buurtbus rijdt volgens een vaste dienstregeling door Ameide, Meerkerk, Leerbroek, Leerdam, Schoonrewoerd, Hei- en Boeicop en Lexmond. In de bus kunnen maximaal acht passagiers mee.

Aanmelden als chauffeur of meer informatie over vrijwilligerswerk voor de Buurtbus, neem dan contact op met de heer Borgstijn, 0183-351329.


Politie houdt koperdieven aan

vuren • Een cameraobservant zag in de nacht van woensdag op donderdag een tweetal personen op een bouwplaats van Liander in Vuren. Het betreffende bouwterrein werd bewaakt met camera's. Beiden zijn op heterdaad betrapt: agenten van de politie West Betuwe gingen namelijk direct ter plaatse en werden ondersteund door collega's van de eenheid Lek en Merwede. Deze samenwerking zorgde voor een tweetal aanhoudingen van personen die koper wilden stelen. Tijdens het opnemen van de aangifte bleek dat Liander geen koper meer gebruikt in hun hoogspanningskabels en dat deze gemaakt worden van aluminium. Er is wel schade toegebracht, die zal verhaald worden. De politie Oost-Nederland onderzoekt de zaak verder.


Middelweg in Tricht wordt afgesloten

regio • Waterschap Rivierenland wil wateroverlast in het Lek en Lingegebied in de toekomst voorkomen. Daarom wordt de capaciteit vergroot van de gemalen van het gebied. Één van deze gemalen is gemaal De Neust in Tricht, op de rand van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Om dit gemaal te vergroten is nieuwbouw noodzakelijk. Inmiddels is de bouw in volle gang. Onder andere zijn de kabels en leidingen verlegd langs de Middelweg. Om te kunnen starten met het vervangen van het gemaal De Neust wordt de Middelweg tijdelijk afgesloten tot en met eind november 2020.