Rijkssubsidie voor FruitDelta

rivierenland • Intensieve en jarenlange samenwerking binnen regio Rivierenland is beloond: de Ministerraad heeft bekend gemaakt dat het ingediende voorstel voor een Regio Deal is gehonoreerd. Het Rijk wil graag als partner bijdragen aan FruitDelta Rivierenland en heeft 7,5 miljoen euro aan cofinanciering toegezegd. Hans Beenakker, voorzitter van Regio Rivierenland: "Met deze Regio Deal laten wij zien dat we de vraagstukken van nu aangaan, door als inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en gemeenten de handen ineen te slaan. Dit betekent een fantastische impuls voor FruitDelta Rivierenland. Wij zijn enorm blij met deze erkenning van het nationaal belang van FruitDelta Rivierenland en danken alle partners die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van het voorstel."

Regio Rivierenland (formeel indiener) en het samenwerkingsverband RW-POA Rivierenland zijn de kartrekkers geweest in het proces met regiopartners om tot een voorstel voor een Regio Deal te komen. Hierbij is de samenwerking met provincie Gelderland, Waterschap Rivierenland en de Gebiedscoöperatie Rivierenland enorm belangrijk geweest. Met toekenning van deze Regio Deal kan Rivierenland verder aan de slag met de vraagstukken zoals aanpakken van onder meer verdroging en hoog water als gevolg van klimaatverandering, het energieverbruik, de transitie naar duurzame energie en de kwetsbare sociale samenstelling van het gebied.


Boekenmarkt en concert

geldermalsen • Bezoekers zijn zaterdag 7 maart welkom in Ons Huis in Geldermalsen voor de jaarlijkse tweedehandsboekenmarkt, van 10:00 tot 13:30 uur. 's Avonds kan er in de Bethelkerk geluisterd worden naar het Ridderkerks Mannenkoor, kinderkoor De Kleine Lofstem en een verhaal, verteld door Ineke Brand. Deze avond begint om 19:30 uur. De opbrengsten van deze activiteiten zijn bestemd voor het Project voor fruit- en rijstboeren in Sierra Leone, Afrika. Meer informatie: comité Geldermalsen, 06-36585855, wend.geldermalsen@gmail.com.