Vervelende middag voor ASH tegen Kerkwijk

hellouw • ASH beleefde een vervelende middag op eigen veld tegen Kerkwijk. Niet alleen verloor de ploeg met 2-3, maar het kreeg ook twee rode, en een aantal gele, kaarten.

"En de gevolgen daarvan zijn eigenlijk nog vervelender dan deze nederlaag. In onze volgende wedstrijd zijn vier spelers geschorst", baalde Ron Laros. "Dat het een vervelende wedstrijd wordt, ligt aan onszelf en niet aan de scheidsrechter. We moeten onze mond gewoon houden."

De wedstrijd leek zich voor ASH wel gunstig te ontwikkelen. Na een kwartier ging de bal na hands op de stip en kreeg een speler van Kerkwijk rood. Vanwege commentaar moest ook Kerkwijk-trainer Nabil Bouchlal verrtekken. Danny Bijl scoorde de 1-0. "Maar daarna ging Kerkwijk een stuk beter met de situatie om dan wij", vond Laros.

Kerkwijk kwam voor rust langszij waarna Bijl zijn ploeg in de tweede helft opnieuw aan de leiding bracht. In de slotfase gebeurde er nog van alles. Kerkwijk scoorde 2-2, waarna Folkert van der Werf een doorgebroken speler aan zijn shirt trok: rood. De gasten namen daarna met de 2-3 de leiding. In de slotfase moest ook Gert-Jan van Oort vroegtijdig van het veld met een tweede gele kaart. "Toen konden we ons slotoffensief met negen tegen tien man ook wel vergeten", aldus Laros.