HSSC'61 bij Voorwaarts onderuit

utrecht • HSSC'61 ging bij Voorwaarts met 2-0 onderuit. Het probleem zat vooral in het missen van de kansen. "We hebben eerst ruim de gelegenheid gekregen om op voorsprong te komen", zag Gerrit Molenaar. "En later ook om de stand weer gelijk te trekken." In de blessuretijd van de eerste helft kwam Voorwaarts op 1-0. "Dan moet je in de achtervolging. Als je dan verzuimd de kansen te benutten loop je achter de feiten aan." De Utrechtenaren kwam op 2-0 en de wedstrijd was gespeeld. "We hebben mogelijkheden zat gehad maar we scoren niet. Desalniettemin ben ik niet ontevreden over het vertoonde spel hoor."

Haaften herstelt zich bij sv Capelle

sprang-capelle • Bij sv Capelle herstelde Haaften zich van de thuisnederlaag tegen NEO'25 een week eerder. Dankzij een 2-5 zege nam Haaften verder afstand van de onderste plaatsen. Het begin van de wedstrijd was voor Haaften niet best. Na een minuut stond het 1-0. Na de 1-1 van Danny Verwolf zorgde Matthijs Donker voor een Haaftense voorsprong bij rust. In de tweede helft belandde een scherpe corner van Michael Smit ineens in het doel: 1-3. Met de 2-3 werd het weer spannend, maar in de laatste tien minuten gooide Haaften de wedstrijd op slot. Thijmen Gerringa maakte de 2-4. Met een prachtige vrije trap scoorde Verwolf zijn tweede van de middag en de 2-5.

Vuren overtuigend langs Sparta'30

andel • Vuren heeft de punten keihard nodig in de strijd tegen degradatie en dus was de 0-4 zege bij Sparta'30 een welkom steuntje in de rug. "En hij was terecht", vond trainer Ron Vlot. "We waren veel beter dan Sparta'30. Zij hebben niets gecreëerd en wij hadden echt nog vaker kunnen scoren." Dat Vuren 'de nul' hield was ook hoogst opmerkelijk. De ploeg kreeg dit seizoen alleen tegen NOAD'32 één doelpunt tegen en in alle andere wedstrijden minimaal twee. Bas van der Vliet en Bart Muilenburg verzorgden de 0-2 ruststand. Daarna was het lang wachten op de bevrijding. Die kwam er van invaller Lorenzo Kooijman. Binnen vijf minuten na zijn entree scoorde hij de 0-3. In de slotfase sloeg een speler van de thuisploeg een bal uit het doel. Hij kreeg daarvoor rood. Björn Paul maakte uit de strafschop de 0-4.

Leerdam Sport met tien niet langs Well

well • Leerdam Sport wist ook niet bij hekkensluiter Well te winnen: 2-2. De Leerdammers speelden bijna de hele wedstrijd met tien man na een wel erg opmerkelijke vroege rode kaart voor Juarth Leihitu. "Hij zou op de bank beginnen, maar omdat Youssef Boudou niet op tijd was, begon Juarth in de basis. Dat hebben we tijdens de warming-up bij de scheidsrechter aangegeven", zei trainer Yoni Sahertian. "Na tien minuten wees iemand van Well hem er op dat er een speler in het veld stond die niet in de basis op het wedstrijdformulier stond. De telefoon van de scheidsrechter moest erbij gehaald worden en daarna gaf hij Juarth rood. Heel vreemd allemaal." Met tien man kwam Leerdam Sport aan de leiding toen Efrath Malawauw een vrije trap snel nam en ineens scoorde. Na de 1-1 in de tweede helft maakte Joshua Cohen de 1-2. Nadat scheidsrechter Janus van Doesburg ook een speler van de thuisploeg rood gaf, viel de 2-2.