• Bart Barendregt in duel met aanvoerder Daan Esser.
• Bart Barendregt in duel met aanvoerder Daan Esser. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Koploper Kloetinge blijft vijf punten voor

Topper van LRC eindigt onbeslist

leerdam • In Leerdam eindigde de topper in de eerste klasse tussen runner-up LRC en koploper Kloetinge zaterdag onbeslist. Na een 0-0 ruststand werd het in een spannend en attractief duel een 1-1 gelijkspel. Valentijn van Keulen gaf de Zeeuwen twintig minuten na de pauze de leiding, maar bijna een kwartier later maakte Serdar Akkanat weer gelijk: 1-1.

Met nog tien competitiematches voor de boeg staat Kloetinge nog steeds bovenaan. Op de tweede plaats blijft de achterstand van LRC vijf punten. LRC zag op eigen veld voor vijfhonderd toeschouwers geen kans om de spanning bovenin de eerste klasse nog verder op te voeren. LRC-trainer Rob Hilbers vond de 1-1 remise een billijk resultaat: "Dit gelijkspel geeft de verhoudingen aardig weer. Beide ploegen hadden in een leuke en spannende wedstrijd goede fasen. LRC kreeg voor rust wel de beste en meeste kansen, maar Kloetinge was soms ook dreigend. In de tweede helft zette Kloetinge meer druk, gewend als ze zijn om in hoog tempo te domineren. Toch kreeg LRC al vroeg na rust een 100% kans. Ook na onze achterstand bleef LRC volwassen voetballen. De gelijkmaker was dan ook terecht. Ik ben trots op de ploeg. Die mooie tweede plaats is echt niet gestolen. Het halen van de promotienacompetitie wordt nu zeker een realistisch doel. Daar lopen we niet meer voor weg." Rivaal Nivo Sparta staat er in de tweede periode echter nu iets beter voor, maar de tweede plaats in de eindrangschikking van de totaalstand levert straks bij een eventueel kampioenschap van Kloetinge ook een prijs op.

LRC begon met schoten van Bart Barendregt en Axel van Kordelaar, maar keeper Dylan de Kam bleek paraat. Een laag afstandsschot van Maikel van de Water ging net naast. Ronaldo Meijer zette bij de gasten na een kwartier Xander van der Poel op links alleen voor het LRC-doel, maar keeper Mark van Ingen redde knap. Uit een voorzet van Daan Esser kreeg Xander van der Poel meteen hierna voor Kloetinge een vrije kans, doch hij kopte over. De Leerdamse repliek bestond uit een zuivere voorzet van Maikel van de Water, maar de kopbal van Arwin van Soest mislukte. Rond het half uur werd LRC weer gevaarlijk. Maikel van de Water schoot echter hoog over en Arwin van Soest kon een voorzet van Bauke Bakker niet afronden. Tien minuten voor rust kreeg LRC de laatste kans in de eerste helft. Uit weer een voorzet van Maikel van de Water kopte Serdar Akkanat over. Meteen na de thee bood Axel van Kordelaar na een mooie actie een riante kans aan Serdar Akkanat, maar van dichtbij schoot Akkanat naast. Uit een voorzet van de vaak opkomende Kloetinge-linksback Marijn Wijkhuijs schoot Jeremy Hubregtse goed in, doch dankzij keeper Mark van Ingen werd het een hoekschop. Een vloeiende Leerdamse aanval via Arwin van Soest en Bart Barendregt leidde tot een mooi schot van Axel van Kordelaar maar de bal draaide net naast. Nadien voerde Kloetinge de druk op, doch een schot van Hubregtse mislukte.

Twintig minuten na de pauze kwam LRC met 0-1 achter. Uit een voorzet van Jeremy Hubregtse trof Lionel Fitsch nog de paal maar Valentijn van Keulen benutte resoluut de rebound: 0-1. Direct streed LRC verwoed voor de gelijkmaker. Halfweg de tweede helft was keeper Dylan de Kam echter na een pass van Maikel van de Water net Arwin van Soest te vlug af. Uit een pass van Mark den Hartogh mikte Axel van Kordelaar veel te hoog. In de 78e minuut kwam LRC na een corner tot 1-1 langszij. Uit de hoekschop van Maikel van der Water bracht Axel van Kordelaar de bal bij Serdar Akkanat, die in het centrum de 1-1 gelijkmaker binnenkopte. Kloetinge wilde echter niet bij voorbaat met één punt genoegen nemen. Uit een voorzet van invaller Luuk van Vossen schoot Thijs van den Dries net over. Ook enkele Zeeuwse corners leverden de bezoekers niks op. Tijdens de extra tijd probeerde LRC alsnog te winnen. De laatste mogelijkheid ontstond na een overtreding tegen Serdar Akkanat, maar de vrije trap van LRC smoorde in de muur. Zo bleef het 1-1 en dat was de juiste uitslag. Het talrijke publiek was zaterdag in Leerdam de grote winnaar van de winderige maar gelukkig wel droge middag.