Nieuwe Klik & Tik van start

leerdam • In de bibliotheek in Leerdam gaat dinsdag 3 maart weer een nieuwe cursus Klik & Tik van start. Met deze cursus leren deelnemers in acht bijeenkomsten de basisbeginselen om zelfstandig(er) te kunnen werken op een laptop, iPad of tablet.

Tijdens de cursus gaan de deelnemers met verschillende onderwerpen aan de slag. Er wordt aandacht besteed aan het gebruik van internet, het bekijken van websites, het zoeken met zoekmachines, het invullen van formulieren en aanvragen van informatie en het gebruik van e-mail, het downloaden van bestanden en het online bestellen van artikelen. Daarnaast is er in het programma genoeg tijd voor een gezellig praatje en een kop koffie.

De Klik & Tik Cursus is er voor iedereen die weinig of geen ervaring heeft met de computer. De cursus start bij de basis. Daarna helpen deskundige vrijwilligers de deelnemers stap voor stap mee in het werken met de computer. Deelnemers werken op hun eigen tempo aan een eigen computer. Er zijn laptops aanwezig, maar een eigen laptop of tablet is handig zodat er ook thuis geoefend kan worden.

Van 3 maart tot en met 21 april zijn er iedere dinsdag van 10:00 tot 12:00 uur lessen in de Bibliotheek Leerdam. Deelname is gratis. Bij de balie van de bieb ligt een inschrijfformulier.