Beste.....

Onlangs heeft de gemeenteraad van VHL in 'wijsheid' besloten om in correspondentie naar burgers deze aan te spreken met 'beste', gevolgd door de voor- en achternaam. Dit besluit is ingegeven om alle genders op de juiste manier aan te spreken. In de motie wordt gepleit voor de bevordering LHBTI emancipatie. Er zijn in Nederland 17 miljoen inwoners waarvan ongeveer 85.000 LHBTI personen. Tot zover de feiten, maar wat zijn de gevolgen. Het heeft in mijn omgeving al veel discussie opgeleverd en hierbij was de conclusie nooit dat dit nou eens een goeie zet van deze gemeente is die bijdraagt tot....

Nee, het werd altijd aangemerkt als respectloos, zeker naar personen die al wat langer rondlopen op deze aarde. Een officieel schrijven aan de Burgemeester van een grotere gemeente heeft als aanhef 'Hoogedelachtbare heer/ mevrouw' en een Wethouder 'Edelachtbare heer/ mevrouw'. Het laagste in de rangorde, een gewone burger dient in een schrijven aangesproken te worden met 'geachte heer/ mevrouw'.

Zelf laat ik mensen in hun waarde en behandel ze met respect, dat heb ik ook mijn kinderen meegegeven. Iemand die je niet persoonlijk kent spreek je niet bij hun voornaam aan, ook al zeg je u, het is nog steeds mijnheer of mevrouw. Voor mij komt dit soort plannen op de lijst van verloedering.

Tiny Kortlever
Leerbroek