• Twee dagen in de Lego rommelen.
• Twee dagen in de Lego rommelen. Foto: Jan Willem Versluis

Twee dagen lekker Lego bouwen

leerdam • Gebouw Maranatha aan de J.A. Burgersstraat 1 in Leerdam vormt vrijdag 28 en zaterdag 29 februari het decor voor het jaarlijks legofeest dat gehouden wordt door de Legofreaksleerdam.

Het evenement is op vrijdag van 18:00 tot 21:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 16:00 uur. Net als andere jaren kunnen bezoekers gratis naar binnen. Eenmaal binnen kan er gespeeld worden in een berg van ruim 300 kilo Lego en Duplo. Ook is er weer een parcours speciaal voor technisch Lego auto's waar bezoekers hun behendigheid kunnen tonen. Uiteraard is ook dit jaar weer een prachtig diorama te bezichtigen waar de Legofreaks ruim acht maanden aan hebben gebouwd. Het heeft de titel 'De parade' gekregen. Vele eigen creaties zullen worden getoond natuurlijk gecombineerd met de bekende bestaande Lego sets. Speciaal voor het gekozen thema verleent het Minidome uit Asperen medewerking aan deze twee dagen.

Er is een tribute aan de in 2019 overleden designer Ingmar van Spijckhoven. Speciaal hiervoor hebben de Legofreaksleerdam twee enorme trucks gebouwd op basis van zijn trucks waarbij Lego gecombineerd wordt met de Lego power functions. Een lust voor het oog.

Voor verkoop van vintage Lego kunnen bezoekers eveneens in Maranatha terecht. De Legofreaks hebben een enorme hoeveelheid te koop waarbij, op speciaal verzoek, heel veel technisch Lego en Starwars is toegevoegd. Zelfs….de millennium falcon. Maar ook de nieuwe modulaire dozen van technisch Lego zullen niet ontbreken. Maar er is nog veel meer. Zo is er technisch Lego in combinatie met de commodore computer, een verloting met mooie prijzen en dergelijke.