Derde zege op rij voor WHV-dames

asperen • De volleybaldames van WHV uit Asperen hebben zaterdag voor de derde keer op rij een 3-1 overwinning geboekt, dit keer tegen het eerste damesteam van Podarwic uit het Brabantse Aalst. WHV begon sterk aan de wedstrijd en wist dankzij sterk aanvalsspel een mooie voorsprong op te bouwen van 5 punten. Halverwege de set slopen er steeds meer foutjes in het spel van de Asperense dames, waaronder communicatiefouten in het achterveld. Podarwic profiteerde. Hierdoor werd de slotfase nog spannend en moesten de dames uit Asperen flink aan de bak. Bij een stand van 20-20 werd jeugdspeelster Marit Herold in het team gebracht om Podarwic vanaf de servicelijn extra onder druk te zetten. Dit deed zij zeer verdienstelijk. Ze serveerde WHV naar een comfortabele voorsprong (20-24). De set werd uiteindelijk met 25-27 gewonnen. De tweede en derde set gingen iets eenvoudiger voor WHV. Er werd hard gewerkt, de servicepass lag steeds beter en er werden mooie series gemaakt vanaf de servicelijn door Lotte Kleijer en Genevieve van der Lek. Ondanks hier en daar slordig spel van WHV had Podarwic geen antwoord op het spel van de Asperense dames. Deze sets werden gewonnen met 20-25 en 21-25. WHV kon het niveau uit de tweede en derde set niet vasthouden in de laatste set. Lotte Kleijer begon de set zeer sterk en serveerde WHV naar een 6-0 voorsprong. Ook Wietske van Dortmont en Esther Hoppesteyn sloegen de ballen overtuigend op de vloer aan de kant van Podarwic. Toch kon dit niveau niet worden gehandhaad. Door een sterke service van Podarwic werd WHV onder druk gezet. De dames uit Aalst gaven hun voorsprong van drie punten niet meer uit handen. De laatste set werd verloren met 25-22.

Turngoud voor Mirella Fraanje

leerdam/oudewater • Mirella Fraanje van gymvereniging D.S.S. Leerdam heeft tijdens een wedstrijd in Oudewater goud veroverd in de categorie instap D2. Ze liet mooie oefeningen zien op de onderdelen vloer, sprong en balk. In het deelnemersveld van 22 meisjes behaalde clubgenote Evi Barneveld een negende plaats. Op zaterdag 15 februari komen de turnsters van D.S.S. weer in actie tijdens onderlinge wedstrijden in gymzaal Noord.

Zaterdag 8 februari mochten Evi Barneveld en Mirella Fraanje van Gymvereniging D.S.S. Leerdam in een deelnemersveld van 22 turnsters (instap D2) laten zien wat ze dit seizoen allemaal al geleerd hebben.

Recorddeelname bij turnstrijd

regio • De turnverenigingen Olympia Herwijnen, WHV Asperen, Silvia Varik en SV Beesd organiseren elk jaar twee vriendschappelijke selectiewedstrijden voor al hun turnsters. Op deze manier kunnen de turnmeisjes extra wedstrijdervaring opdoen. Er werd deelgenomen door 60 meiden: een record.

Lekpongers sterk van start

ameide • Lekpongers is wervelend aan de nieuwe tafeltenniscompetitie begonnen. Papendrecht werd met 10-0 verslagen en MTTV 2 moest er met 9-1 aan geloven. Martin den Otter en Erik Mulckhuyse wonnen al hun enkelpartijen. Slechts Gerrit Molenaar, die Jan de Gans verving, ging één keer onderuit.