Dames De Linge/PCG declasseren ZPB

barendrecht • De waterpolodames van ZPB werden afgelopen weekend vernederd door De Linge/PCG. In Barendrecht werd het maar liefst 1-14 voor de Leerdams-Gorcumse formatie.

De dames begonnen sterk aan de wedstrijd, waarbij men al snel met drie doelpunten verschil voorstond. Gestaag werd deze voorsprong uitgebouwd via mooie combinaties.

Verdediging

De verdediging hield, onder de sterk keepende Tosca Kortleve, goed stand. Dat resulteerde in slechts één tegendoelpunt.

De Leerdam/Gorcumse dames strijden nog volop mee om het kampioenschap in de eerste klasse. Na de promotie van afgelopen seizoen is het extra knap dat ze nu opnieuw strijden voor de titel.

Doelpunten: Lupi Lopez Caridad - 4, Iris Schepers - 2, Kimberly de Pater - 2, Merel van der Veen - 2, Floor Groeneveld - 1, Jasmijn van Wijk - 1, Laura van den Brom - 1 en Antoinique de Joode - 1

In het Brabantse Dongen hebben de heren van De Linge/PCG gewonnen van het laag geklasseerde De Vennen. In een doelpuntrijk duel zegevierden de bezoekers met 12 - 21. Een hele makkelijke middag was het echter niet voor de nummer één van de 2e Divisie. Vooral vanuit individuele acties wisten de thuisploeg veel te scoren in het eerste deel van de wedstrijd.

Snelle tegenaanvallen

Pas aan het eind van de tweede periode kon De Linge/PCG, uit snelle tegenaanvallen, een gat van drie doelpunten slaan. In het tweede deel van de wedstrijd kon de Gorcums-Leerdamse combinatie rustig uitlopen. Vooral vanaf de midvoorpositie konden Tjerk Noorduyn en Thijs Uittenbogert er op los scoren.

Doelpuntenmakers: Oscar Visser - 5, Tjerk Noorduyn en Menno Cloostermans - beiden 3, Quint Gerdes, Timon den Breejen, Thijs Uittenbogert, Victor Visser en Lennart van Wieren - allen 2.

Volgende week speelt De Linge/PCG thuis tegen het Alblasserdamse De Wiekslag.