• Kookkunst, gezelligheid en kameraadschap staan voorop.
• Kookkunst, gezelligheid en kameraadschap staan voorop.

Koken, gezelligheid, kameraadschap

leerdam • De Culinaire Club Leerdam bestaat al 25 jaar.

Naast dat de heren maandelijks een gezellige culinaire avond met elkaar hebben, dragen zij ook op maatschappelijk terrein haar steentje bij. Op 20 december jongstleden hebben de leden van de club, in samenwerking met Stichting Samen Doen en de Lions Leerdam, in de recreatiezaal van De Lingebolder een prachtig kerstdiner gemaakt voor een groep van 45 eenzame ouderen in Leerdam.

De dankbare gasten genoten van het diner: 'Hier kan ik weer even op vooruit!', zei één van de deelnemers. Een mooier compliment kon de organisatie niet krijgen.

Afgelopen weekend werd in Het Dak voor de 35ste keer het Promotie Plus Concert gehouden. Een aantal leden van de Culinaire Club levert hier ieder jaar ook een bijdrage aan. Een vijfgangendiner op tafel zetten voor 300 personen, vraagt veel voorbereiding en een goede logistiek. De heren zijn er de vrijdag aan voorafgaand al erg druk mee.

Diner

De heren van de club koken één keer per maand (negen keer per jaar) voor en met elkaar een diner. De menucommissie van twee leden heeft een menu samengesteld en alles daaromheen georganiseerd. De Culinaire Club Leerdam is een vriendenclub. Ze willen van elkaar leren.

Gezelligheid, kameraadschap en kookkunst zijn de pijlers onder de club. Er is nog ruimte voor nieue leden, dus wie interesse heeft, kan mailen naar de secretaris van de club: wimvanthart@hotmail.nl.