SVS'65 kruipt richting top 4e klasse D

leerdam • SVS'65 won de voor de Spijkse ploeg traditioneel lastige uitwedstrijd bij Leerdam Sport met 1-3. Daarmee profiteerde de ploeg optimaal van het puntenverlies van Asperen en Herovina.

"Met twee overwinningen gaan we met een goed gevoel naar de wedstrijd tegen Herovina", zei José van de Ven. "Daar kijken we echt naar uit. We hebben nog wat goed te maken. En mochten we winnen, dan staan we er weer helemaal bij."

Leerdam Sport stond weer eens aan de verkeerde kant van de score. Trainer Yoni Sahertian baalde daarvan. "Dit is weer zo zonde. Voor rust domineren we en komen we op voorsprong. Maar zij hebben een slimme en goede spits lopen. En die maakt het verschil." Sahertian doelde uiteraard op Willem Looijen. Via Ramon Nieuwboer nam de thuisploeg de leiding, maar Looijen maakte de gelijkmaker. Ook na rust vond Looijen het net en toen niet veel later ook Robin IJsselstijn scoorde, was de wedstrijd gespeeld.

"Na rust verslapten we en werden zij juist sterker. Daarvoor heb ik maar één verklaring: trainingsarbeid", zei Sahertian. "We hebben te weinig spelers die twee keer in de week kunnen trainen." Dat zag ook Van de Ven: "Na rust waren we gewoon beter. Zij persten er wel een slotoffensief uit, maar tot dat moment hebben ze geen kans gekregen in de tweede helft."