• Herovina wist geen bres te slaan in de ASH-verdediging.
• Herovina wist geen bres te slaan in de ASH-verdediging. Foto: Rick den Besten

Herovina profiteert tegen ASH niet van gelijkspel concurrent Asperen

herwijnen • Pas na rust werd de derby Herovina-ASH enerverend. Ook de tweede helft bracht echter geen goals. Dus bleef het 0-0 en kon Herovina niet profiteren van het gelijkspel van koploper Asperen.

Zeker voor rust maakte Herovina zijn titelaspiraties niet waar. ASH was toen beter maar kreeg het na de thee wel lastig omdat Herovina de druk flink opvoerde. De paal en reddingen op de doellijn hielden ASH overeind. Tijdens de extra tijd scoorde ASH zelfs maar dit doelpunt van Bernd Duizer werd wegens buitenspel afgekeurd. Zijn protest tegen deze beslissing kostte hem rood. Nog dieper in de blessuretijd moest ook een Herovina-speler uit het veld want Jesse van Vliet kreeg zijn tweede gele kaart.

Herovina-trainer Glenn Calor was ontevreden: "Voor rust kwam het er helemaal niet uit. ASH speelde feller en ons voetbal was te voorspelbaar. Na rust ging het beter met meer wil om te winnen. Toen hadden we pech met een schot tegen de paal en ASH-reddingen op de doellijn. Maar als je kampioen wilt worden, moet je zulke wedstrijden winnen." ASH-trainer Ron Laros was blij: "Lang ging het goed. Na rust kregen we nog de eerste kans maar toen zette Herovina ons met opportunistisch voetbal onder druk. Complimenten dat we toch standhielden. Het is wel een bittere pil dat onze late goal werd afgekeurd. Jammer ook van die rode kaarten, ook al was het wel terecht."

De eerste helft was saai. Uit een vrije trap van Jesse van Vliet kopte Herovina-captain Kevin Steenbruggen in, maar ASH-keeper Arjan Klip redde. Verder dwong een statisch Herovina weinig af. De thuisclub bofte zelfs dat een onzeker moment van keeper Rik Verploegh bij een laag schot van Marijn Hak gunstig afliep. Acht minuten na de hervatting had ASH de eerste kans. Gert-Jan van Oort schoot in, doch Herovina-doelman Verploegh redde. Nadien werd Herovina veel sterker. Op aangeven van Marthijn Hobo trof Arnel Kocan met een laag schot onhoudbaar de paal. In de rebound schoot Marthijn Hobo hoog over. Een fout van Folkert van der Werf bood Frank Clements een kans, maar in de doelmond corrigeerde Folkert van der Werf zijn misrekening. Een verre harde vrije trap van Herovina-topscorer Kevin Steenbruggen werd door ASH-doelman Klip in een zweefduik prachtig gekeerd. Bij een ASH-uitbraak scoorde invaller Bernd Duizer in de 93e minuut, maar wegens buitenspel werd dit doelpunt afgekeurd. Zijn protesten daartegen kostten hem rood. Na een redding van ASH-invaller Maarten van der Meijden op de doellijn moest scheidsrechter Jordi Arendonk uit Vlijmen laat ook Herovina-speler Jesse van Vliet uit het veld sturen met zijn tweede gele kaart, omdat hij de bal wegtrapte.