Haaften komt te kort tegen NEO'25

haaften • Haaften wist geen vierde zege toe te voegen aan de sterke reeks. Na drie overwinningen pakte NEO'25 met 0-3 de punten. Trainer Bart Fransen kon de eerste nederlaag na de winterstop al snel een plekje geven. "Het zat er niet in vandaag. Zeker in de eerste twintig minuten was NEO'25 veel sterker. Dan is het jammer dat we daarna niet terug kunnen komen, maar over de hele wedstrijd gezien waren zij gewoon beter." Haaften hield de schade in die openingsfase beperkt tot 0-1. Maar na rust liep NEO'25 via een van richting veranderde vrije trap en een strafschop alsnog uit.


Opnieuw misstap koploper Asperen

asperen • Een week na de nederlaag bij Rhelico wist Asperen opnieuw niet te winnen. Op eigen veld kwam de koploper van de 4e klasse D niet verder dan 1-1 tegen Unitas. Trainer Jaap van Hattem vond dat Asperen de nederlaag aan zichzelf te wijten had. "We hebben bij een 0-0 stand vier kansen, waaronder drie hele goede, gekregen maar maken ze niet. Zij zakten bij 0-0 al in, dus met een voorsprong hielpen we ze in het zadel."

Die voorsprong voor Unitas kwam er vlak voor rust. In de tweede helft maakte Asperen er nog wel 1-1 van via Michiel den Hartog. "En daarna gingen we wel voor de overwinning, maar we kwamen een paar keer goed weg bij kansen voor Unitas. Onze keeper Dennis Rooijackers speelde weer goed", aldus Van Hattem.


Beesd geeft winst nog laat weg

kerkwijk • Beesd is na de winterstop niet in beste doen en dus wist trainer Dick Wammes dat een punt bij Kerkwijk niet slecht was. Maar dat de gelijkmaker van Kerkwijk pas in de 94e minuut viel was wel een beetje pijnlijk. Zeker omdat Beesd bij 1-2 de kansen kreeg om de zege in veilige haven te loodsen. "Uiteindelijk gaat het erom of het glas halfvol of halfleeg is", zei Wammes. "Het is zuur. Je krijgt die goal heel laat tegen en laat vier echt goede kansen liggen in de slotfase. Maar uiteindelijk was die gelijkmaker van Kerkwijk ook niet onverdiend."

Beesd nam voor rust de leiding via Nick van de Burg en herhaalde dat kunstje na de 1-1. Nick van Gameren maakte uit een strafschop twintig minuten voor tijd de 1-2. Het bleek niet genoeg voor een overwinning voor Beesd.


Rhelico met tien man onderuit

giessenburg • Rhelico ging met 4-0 onderuit bij Peursum. Geen schande, aangezien Rhelico een uur met tien man speelde, omdat Rick Verwolf rood kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Toch vond trainer Adrie van Steijn de uitslag geflatteerd. "Ik vond ons voetballend beter dan Peursum", zei Van Steijn. "Je merkte dat zij op hun hoede waren omdat we van Asperen hadden gewonnen. We hebben de kansen gehad op de 0-1 en na onze rode kaart ook op de gelijkmaker. Als die valt worden zij bang, dat weet ik zeker."

Die aanname van Van Steijn valt niet te controleren, want het gebeurde niet. Peursum maakte na de rode kaart de 1-0. Na rust viel al snel de 2-0 en was de wedstrijd gespeeld. "Toen bleef Peursum het heel rustig uitspelen en maken er nog twee", aldus Van Steijn.