Gespreksgroep Rouwbeleving

kedichem • Verlies van een dierbare doet pijn. Wie het gevoel heeft vast te blijven zitten in het verdriet, moeite heeft om in het ritme van de dag te komen of zich eenzaam of onbegrepen voelt door de omgeving, kan terecht bij de rouwbelevingsgroep. Bij voldoende aanmeldingen start de gespreksgroep donderdag 5 maart. In totaal zijn er zeven bijeenkomsten. De groep wordt begeleid door Ilona Schut (Sociaal Team Vijfheerenlanden) en Marianne Kats (Samendoen). In de groep, van acht à tien deelnemers, wordt op verschillende manieren stil gestaan bij ieders verdriet en de warboel aan gevoelens die dit met zich meebrengt. Er komen thema's aan de orde als: uitingen van de rouw, hoop en angst, delen van ervaringen, spanning en ontspanning, het sociale netwerk, gedachtes die helpen, zingeving en toekomstperspectief. Voorwaarde om deel te kunnen nemen aan deze groep is dat het overlijden van de partner minimaal negen maanden geleden moet zijn.

Aanmelden kan bij Dirry Bel-Vink: d.bel-vink@vijfheerenlanden.nl. Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek. Dan wordt samen gekeken of de gespreksgroep op dit moment passend is. Voorlopige data: 5, 12, 19 en 26 maart en 2, 9 en 16 april, van 9:30 tot 11:30 uur aan de Lingedijk 33 in Kedichem. Deelname is gratis.


'Colette' in bieb

leerdam • De film 'Colette' wordt donderdag 20 februari vanaf 20:00 uur in de Bibliotheek Leerdam getoond. Colette (Keira Knightley) komt einde negentiende eeuw van het platteland om te huwen met Willy (Dominic West), een oudere man en bekend literatuurcriticus en vestigt zich in Parijs. Het bijzondere literaire talent van Colette werd al snel door haar man onderkend. Op zijn aandringen schrijft ze een aantal autobiografische romans over haar schooljaren, die onder zijn eigen naam, 'Willy', worden gepubliceerd. Zo ontstaan tussen 1900 en 1903 haar vier min of meer autobiografische Claudine-romans. Het personage Claudine wordt een echt icoon in Parijs, maar Colette wordt dat niet omdat Willy het auteurskrediet opeist. Om haar eigen literaire stem terug te winnen, verlaat Colette haar man.