• Chris en Carla richten zich volledige op De Lingehoeve.
• Chris en Carla richten zich volledige op De Lingehoeve. Foto: Mimi van Rossem

De Lingehoeve: sfeervol aan de Linge

oosterwijk • Na jaren te hebben gewerkt in hun kasteel annex koetshuis in de Bourgogne in Frankrijk zijn Carla van Muyden en Chris Kuilboer weer terug op hun geliefde plek: De Lingehoeve in Oosterwijk waar hun horeca avontuur in 2001 begon. Een sfeervolle Herberg Restaurant aan de Lingedijk, waar het culinair genieten voorop staat.

Carla van Muyden vertelt: "Het kasteel in Frankrijk was een mooi avontuur en een fantastische ervaring. Maar het voelt ook wel weer heerlijk dat wij alle aandacht weer aan de Lingehoeve kunnen geven. Dat was de laatste jaren toch wel even anders. Ruim elf jaar geleden besloten wij, nadat de Lingehoeve helemaal naar onze wens was ingericht en er een mooie menukaart stond, om een filiaal in Frankrijk te openen. Al snel vonden wij een kasteel met koetshuis in de Bourgogne. Het was een grote uitdaging om deze rendabel te maken, en het waren tropenjaren. We maakten lange dagen om de twee zaken draaiende te houden. Hier de Lingehoeve, die wij in goede handen achterlieten bij een chef-kok en bedrijfsleider, en in Frankrijk het kasteel met 54 bedden. Voor beide locaties wilden wij een hoge kwaliteit en sfeer. Toen wij merkten dat het wel erg veel werk is om twee bedrijven draaiende te houden en dat daardoor beide zaken eigenlijk net een beetje aandacht te kort kwamen besloten wij het kasteel te verkopen en ons weer helemaal te richten op de Lingehoeve. Hier ligt toch echt ons hart."

Wie bij de Lingehoeve binnenkomt, begrijpt wel waarom deze zaak het hart van Carla en Chris, die tijdens het interview druk in de keuken bezig was, heeft. De sfeervolle inrichting, de menukaart waarop alleen zelfgemaakte, biologische streekproducten staan. De mooie hooiberg waarin een door de gemeente erkende officiële romantische trouwlocatie is ingericht, de bruidssuite, de herbergkamers en de mooie ruimtes waar kan worden vergaderd. Tel daarbij op het gezellige terras waar in de zomer de gasten kunnen genieten van iets te drinken met zelfgebakken taart of een heerlijke lunch. In de winter zorgt de houtkachel voor een behaaglijke warmte waar de gasten na het diner kunnen nagenieten met een glas heerlijke wijn uit de Bourgogne. Alles ademt sfeer en culinair genieten uit.

Bij alles is merkbaar dat Chris en Carla een goed op elkaar ingespeeld team zijn. Zij werken samen met hun team erg hard om het de gasten naar hun zin te maken. Ook verzorgen zij met veel aandacht bruiloften, partijen, babyshowers, high tea's en vergaderingen. Alles is bespreekbaar. De Lingehoeve is te vinden aan de Lingedijk 199 in Oosterwijk. Telefoon: 0345-612129 of mail: info@herbergrestaurantdelingehoeve.nl.