donderdag 6 februari

ROC Rivor
18:00, Regio, ROC Rivor. Leerlingen en hun ouders kunnen kennismaken met het ruime aanbod opleidingen van ROC Rivor tijdens de Open Dag. Docenten en studenten staan klaar om alle vragen te beantwoorden zodat jij kunt ontdekken welke opleiding bij je past. In Tiel en Geldermalsen ben je van 18.00 uur tot 20.30 uur van harte welkom op de locaties. Aanmelden voor de open dag via rocrivor.nl/opendag. De Open Dag vindt plaats op de Bachstraat en Franklinstraat in Tiel en Poppenbouwing in Geldermalsen (in Geldermalsen kun je vanaf 15:00 uur al langskomen).

Inleveren goederen
19:30, Waardenburg, De Oude School. Voor de kerkmarkt/ rommelmarkt van zaterdag 20 juni, kunnen tot 20:30 uur spullen worden ingeleverd. Er worden geen grote meubelstukken, orgels, matrassen en beddengoed in ontvangst genomen. Op hetzelfde tijdstip kan ook oud ijzer worden gebracht.

Film 'Human'
19:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Indrukwekkende Franse arthouse film 'Human', een documentaire over onze eigen soort: de mensheid en dat in al zijn verscheidenheid. Toegang: 5 euro. Reserveren niet nodig.

Diapresentatie
20:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi. Theo Jansen verzorgt in natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd een diapresentatie over unieke landschappen van China, Turkmenistan, Kirgizië en Binnen-Mongolië. Meer informatie op www.natuurcentrum.nl .

vrijdag 7 februari

Rode Koffietafel
10:30, Geldermalsen, Bibliotheek De Pluk. Rode Koffietafel praat over wonen in West Betuwe. Wonen is een grondrecht. Ook voor statushouders en arbeidsmigranten? Of alleen voor de rijken? Iedereen kan aanschuiven. Ook Kleurrijk Wonen zal aanwezig zijn.

Bijeenkomst voor hoogbegaafden
19:30, Gorinchem, Hotel Gorinchem. In de bar van Hotel Gorinchem, Van Hogendorpweg 8-10 in Gorinchem, wordt een bijeenkomst voor hoogbegaafde volwassenen gehouden. Bij voorkeur minimaal een week van tevoren aanmelden, tot uiterlijk vijf dagen van tevoren via: info@stichtinghoogbegaafd.nl. Meer informatie: www.stichtinghoogbegaafd.nl.

Eeuwfeestjaar
19:30, Vuren, de Koels. Brassband Harp en Luit viert een feestje: de vereniging bestaat honderd jaar. Vrijdagavond 7 februari, 19:30–21:00 uur receptie en 21:00–22:30 uur jubileumopenings-concert door Jeugdorkest, StiX en Brassband in Cultureel Centrum De Koels in Vuren.

Sing-In aan de Waal
19:30, Herwijnen, gereformeerde kerk. Sing-in in de gereformeerde kerk in Herwijnen (Achterweg 15). Het thema van de sing-in is: '2020 redenen'. Meer informatie: Facebook.com/singinaandewaal/.

Rembrandt & De Gouden Eeuw
20:00-22:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Muzikale, multimediale theatershow 'Rembrandt & De Gouden Eeuw' van oud-Flairck gitarist Hans Visser en top accordeoniste Irena Fiippova. Entree: 15 euro incl. glas wijn of sap. Reserveren is nodig: www.stroomhuisneerijnen.nl

The Report
20:30, Geldermalsen, De Pluk. The Report, te zien bij LingeFilm, is een waargebeurde politieke thriller over de lange weg die onderzoeker en Senaatslid Daniel Jones moet afleggen om een rapport over martelen door de CIA gepubliceerd te krijgen.

zaterdag 8 februari

Laatste Rommelschuur
9:00, Schoonrewoerd, Overheicop 1. De Rommelschuur is voor het laatst geopend tot 12:00 uur. Er zijn nog genoeg spullen te koop. Kleding, huishoudelijk, decoratie, elektra en dergelijke. In de boekenschuur zijn prachtige boeken te koop voor 20 cent per stuk.

Vogelbeurs
9:00, Leerdam, Verenigingsgebouw De Vogelvriend. Vogelvereniging De Vogelvriend houdt haar maandelijkse vogelbeurs. Op deze vogelbeurs zal een aantal vogelhandelaren aanwezig zijn. Tevens is er een stand waar men vogelbenodigdheden kan kopen.

Lippenbalsem maken
10:00, Asperen, Kruidenbrouwerij. De Kruidenbrouwerij houdt een workshop lippenbalsem, hoestsiroop en winterthee maken. Deelname kost 35 euro.

De Liesbosch
13:30, Nieuwegein, Museumwerf Vreeswijk. Lezing over de 'Opkomst en ondergang van Scheepswerf en Machinefabriek De Liesbosch'. Aan de hand van talloze oude foto's vertelt Sprangers over de opkomst en de teloorgang van deze roemruchte werf. Inloop vanaf 13:00 uur, de toegang bedraagt 5 euro. Graag aanmelden via museumwerf@museumwerf.nl.

Veteranencafé
14:00, Leerdam, Het Dak. Veteranencafé in Het Dak voor alle Veteranen. Voormalige en actief dienende militairen en overige belangstellenden zijn met hun partner welkom.

'Cruisen door Europa'
17:00, Leerdam, Het Dak. Voor maar liefst de 35ste keer wordt het Promotie Plus Concert gehouden. Het thema van het concert dit jaar is: 'Cruisen door Europa'. Zaal open vanaf 16:15 uur. Kaarten voor het Promotie Plus Concert kosten 12,50 euro en zijn nog verkrijgbaar bij het partycentrum Het Dak, Tiendweg 9 in Leerdam, na 14:00 uur.

Heibel in Hofte
20:00, Haaften, Burcht van Haeften. Niks aan de Zeis en Status Quo Forever, de gebroeders Boom presenteren: Heibel in Hofte! De avond begint met Talent@Haaften. Iedereen die iets met muziek doet (zingen, dansen of een instrument bespelen) kan dit op het podium laten zien. Opgeven kan bij Sjoerd Boom via sjoerdboom@msn.com. Daarna spelen de bands Arbour Jam, Status Quo Forever en Niks aan de Zeis het spreekwoordelijke dak eraf. Entree: 10,00 euro, onder de zestien jaar gratis. Kaarten zijn alleen aan de deur verkrijgbaar.

Lustrumconcert
20:00, Meerkerk, Ichthuskerk. Regiokoor Musica Pro Deo houdt een lustrumconcert, ter ere van het 5-jarig bestaan. Toegang gratis, er wordt een collecte gehouden.

Vet verdient vet goed
20:00, Meteren, Dorpshuis. Deilstoneel heeft weer haar jaarlijkse uitvoeringen en spelen 'Vet verdient vet goed'. Meer informatie: www.deilstoneel.nl.

Toneelavond Hellouw
20:00, Hellouw, De Biskamp. Hellouw krijgt bezoek van de Culemborgse Agrarische jongeren. Zij zullen een gezellige toneelavond verzorgen in het dorpshuis. De entree bedraagt voor de leden van de Oranjevereniging 5 euro en 7,50 euro voor niet-leden. Jeugd tot en met 15 jaar is gratis.

Dutch Angle
20:30, Geldermalsen, De Pluk. Gecombineerde voorstelling Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now.

zondag 9 februari

Snuffelmarkt Lexmond
10:00, Lexmond, Huis het Bosch. Snuffelmarkt Lexmond: 'Steek je neus eens in andermans zaken'.Toegang en parkeren zijn gratis. Meer informatie: www.lexmondsemarkt.nl.

VHL On Stage
14:00, Vianen, Theater Helsdingen. In de Blauwe Zaal van theater Helsdingen in Vianen weer een grote talentenshow gehouden, onder de noemer Vijfheerenlanden On Stage. Vijfheerenlanden on Stage is voor alle leeftijden. De act mag maximaal 5 minuten duren en ook met maximaal vijf personen worden uitgevoerd (in overleg eventueel met meer). Aanmelden kan via vhlonstage@hotmail.com of info@4dancestudios.nl. Tickets voor Vijfheerenlanden on Stage zijn te koop bij dansstudio 4 Dance Studio's aan de Stuartweg 25. Entreekaartjes kosten 7,50 euro (ook aan de zaal verkrijgbaar).

Kapsalon Romy
14:30, Geldermalsen, De Pluk. Hartverwarmende gezinsfilm Kapsalon Romy.

Vesper
17:00, Leerdam, Grote Kerk. In de traditie van de kerk wordt deze zondag ook wel zondag 'septuagesima' genoemd: de 70e voor Pasen. Het begin van de voorbereidingstijd. In woord, beeld en muziek willen we nadenken over de 'Zeven werken van barmhartigheid'. De cantorij onder leiding van Janko Fraanje zal naast het ondersteunen van de samenzang ook werken zingen uit de rijke Engelse koortraditie. Voorganger is dominee Ben Heijting.

Over geluk gesproken
18:30, Meerkerk, Ichthuskerk. Opendeurdienst met het thema 'Over geluk gesproken', onder leiding van dominee Annette Driebergen. Tijdens de dienst staat 'geluk' centraal. Gospelgroep Ichtus uit Vuren, onder leiding van Menno Alberts, verzorgt de muzikale invulling van de dienst.

Roeping
18:30, Asperen, hervormde kerk. Jeugddienst rondom het thema 'Roeping', kandidaat Treur uit Vinkeveen zal voorgaan. De band 4Tune uit Hardinxveld-Giessendam zal zorgen voor de muzikale invulling tijdens de dienst.

maandag 10 februari

Bop Asperen
10:15, Asperen, Dorpshuis EMM. Buurt Ontmoetings Plek (BOP) tot 11:45 uur in het Dorpshuis EMM. Gezellig onder het genot van een kopje koffie/ thee een praatje maken of een spelletje doen.

Beethoven
20:00, Geldermalsen, De Pluk. Op een avond van het Nutsdepartement van Geldermalsen geeft muziekhistoricus Joop van Velzen (Music in Life, Passie voor Klassiek) een lezing over Beethoven. Niet-leden betalen 5 euro entree.

dinsdag 11 februari

DOP
9:30, Deil, Duifhuis. Dorpsontmoetingspunt Deil. Huisdierenpraktijk De Kwaker uit Deil komt vertellen over hun werk en omgang met huisdieren.

NAH-Vraagwijzer
10:00, Leerdam, Verpleeghuis Lingesteyn. De NAH-Vraagwijzer houdt iedere dinsdagochtend in Verpleeghuis Lingesteyn tot 12:00 uur een NAH-inloopochtend. De toegang is 1 euro inclusief koffie/ thee. Op de tweede dinsdag in de maand is het de Dag van de beroerte en wordt er een workshop georganiseerd. www.nahvraagwijzer.nl.

Bijbelse verhalen
14:30, Leerdam, Huis ter Leede. Contactmiddag van de PCOB. Op deze middag zal T. Suijker een presentatie houden over 'Bijbelse verhalen door de ogen van Rembrandt'.

Kapsalon Romy
14:30, Geldermalsen, De Pluk. Hartverwarmende gezinsfilm Kapsalon Romy bij LingeFilm.

Samenloop voor Hoop Teamavond
20:00, Waardenburg, de Koeldert. SamenLoop voor Hoop Neerijnen houdt een teaminformatieavond voor teams en andere geïnteresseerden. Tijdens deze avond wordt verteld wat het inhoudt om als team mee te lopen, kunnen de teams kennismaken met elkaar en de organisatie en worden ideeën voor acties gedeeld.

'Thuis in West Betuwe'
20:00-22:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Eerste van drie lezingen 'Thuis in de gemeente West Betuwe'. Thema: 'Wonen'. De tweede en derde avond (10 maart en 14 april) gaan over Landbouw en Bedrijvigheid. Entree: 5 euro. Aanmelden is gewenst en kan via: www.stroomhuisneerijnen.nl

woensdag 12 februari

Hulp bij Leerdam Seniorweb
14:00, Leerdam, Noorderberg, Bergstraat 90. Elke woensdagmiddag is er in het Noorderberg een inloop voor vragen of problemen over het gebruik van de pc, tablet of smartphone. PC-coaches staan gereed om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. De kosten bedragen 5 euro voor een consult van een half uur. Aanmelden is niet noodzakelijk. Voor verdere informatie: www.leerdam.seniorweb.nl

Inloop over N484
15:00, Schoonrewoerd, Partycentrum Schoonrewoerd. De provincie Utrecht houdt een inloopmiddag en -avond over het nieuwe, integrale onderhoudsplan voor de N484 tussen Leerdam en Zijderveld/ A2. Inlopen kan tussen 15:00 en 17:00 uur of tussen 18:00 en 20:00 uur bij Partycentrum Schoonrewoerd.

Vergadering wijkraad Noord
19:30, Leerdam, Huis ter Leede. Wijkraad Noord houdt haar jaarlijkse openbare Wijkraadvergadering. Er wordt om 19:30 uur begonnen met een inloop. Het programma start om 20:00 uur en duurt tot uiterlijk 22:00 uur.

Diagnose..... en nu?
19:30, Beesd, Het Klokhuis. Bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt West-Betuwe. Deze avond zal invulling gegeven worden aan het onderwerp: 'Diagnose......en nu?' Voor vragen over vervoer of overige vragen: alzheimertrefpuntwestbetuwe@gmail.com.

Wandtapijt van Bayeux
20:00, Leerdam, gebouw Maranatha. Het tapijt van Bayeux is een borduurwerk van 70 meter lang en 50 centimeter hoog, uit de tweede helft van de elfde eeuw. Het is een bijzonder document waar Frans Loos, op verzoek van de Historische Vereniging Leerdam, een lezing over geeft.

De Bijenakker
20:00, Geldermalsen, Ons Huis. Henk van Berkel komt vertellen over zijn tuin waar biodiversiteit belangrijk is, hij houdt ook bijenvolken en vertelt over het bij- en diervriendelijk inrichten van de tuin. Niet-leden betalen 3,50 euro, leden gratis. Meer informatie: www.west-betuwe.groei.nl.

The Report
20:00, Geldermalsen, De Pluk. The Report, te zien bij LingeFilm, is een waargebeurde politieke thriller over de lange weg die onderzoeker en Senaatslid Daniel Jones moet afleggen om een rapport over martelen door de CIA gepubliceerd te krijgen.