Vier medailles voor Olympia Herwijnen

herwijnen • Turnsters van Olympia Herwijnen veroverde zaterdag vier medailles tijdens rayonwedstrijden in Culemborg. Yva Bolle heeft nog weinig wedstrijdervaring, maar turnde een dijk van een wedstrijd. Ze veroverde met bijna 9 punten verschil het goud in de categorie pre instap D1. Indy de Wit (Junior F) turnde eveneens een hele goede wedstrijd. De vorige keer greep zij net naast de medailles, maar dit keer liet ze zien wat ze in haar mars had en behaalde een terechte zilveren medaille. Amanda Kiep (Junior G) behaalde niet geheel verrassend één van de hoogste scores op sprong. Amanda liet op alle toestellen mooie oefeningen zien en eindigde uiteindelijk op een dertiende plaats in het klassement. Gwen Mus (Jeugd 1 D2) scoorde goed op drie van de vier toestellen. Zij liet wel wat puntjes op de balk liggen, waardoor ze uiteindelijk als vijftiende eindigde. Jasmijn Wigmans, Hanneke Wellner en Bertie Treffers turnden in een groot deelnemersveld (Senior E). Ze openden hun wedstrijd op vloer, waarbij ze alle drie hoge scores behaalde. Jasmijn had de laatste weken weinig kunnen trainen in verband met een griep. Ondanks dat wist ze op balk een plaatje van een oefening te turnen en eindigde ze op een achtste plaats. Hanneke Wellner turnde een goede wedstrijd en legde daarmee beslag op een bronzen medaille. Bertie Treffers turnde op de eerste drie toestellen strakke oefeningen, waardoor zij boven haar tegenstanders uitstak. Op het laatste toestel moest zij een behoorlijke val incasseren, waardoor haar verwachtingen op een gouden medaille waren verkeken. Uiteindelijk wist zij alsnog het goud te pakken door haar prestaties op de andere toestellen.


BCL houdt verlies beperkt

culemborg • Het eerste team van Badminton Club Leerdam hield het verlies tegen koploper Culemborg beperkt: 5-3. De herendubbel met Jan Peter Sprong en Jelmer Agema was steeds tot de 15 punten erg spannend. Daarna gaven de heren van Culemborg even wat extra gas, waardoor ze de eerste partij wonnen. Nathalie en Meltem van 't Pad hadden sterke dames tegen over zich staan. De zusjes waren blij dat ze beide sets boven de 10 punten uitkwamen, maar BCL moest ook het tweede punt aan Culemborg laten. Jeffrey van Luijn haalde het eerste punt voor de Leerdammers binnen. Zijn tegenstander liep bij de laatste slagen een zweepslag op, waardoor hij niet meer beschikbaar was voor de mixpartijen. Eerste dame Nathalie van 't Pad nam het op tegen een dame die een maatje te groot was. Tweede heer Jelmer Agema speelde tegen een heer die technisch sloeg en wel raad wist met Jelmer zijn harde slagen. In de tweede set veranderde Jelmer Agema zijn tactiek waardoor de heer van Culemborg het erg zwaar kreeg. Na drie spannende sets, haalde Jelmer Agema het punt voor BCL binnen. Meltem van 't Pad kwam niet lekker in haar spel en moest in twee sets het vierde punt aan Culemborg geven. Nathalie van 't Pad en Jan Peter Sprong hadden weinig in te brengen in hun mixpartij. Meltem van 't Pad en Jeffrey van Luijn speelden tegen een invaller. De heer had zeker nog de techniek, maar niet meer het loopvermogen van vroeger. Daardoor werd het derde punt voor BCL binnengehaald.

Door dit nipte verlies blijft er hoop dat Leerdam dit jaar niet zal degraderen. Het team staat vijf punten voor op de nummer 7. Zondag 12 januari speelt het team zijn laatste uitwedstrijd tegen de Zwaluwen.