• De initiatiefnemers van de Ontbijtrun
• De initiatiefnemers van de Ontbijtrun Foto: Aangeleverd

In de startblokken voor Ontbijtrun Deil

deil • Organisatoren, lokale ondernemers en deelnemers staan opnieuw in de startblokken om op zondag 16 februari van de jaarlijkse Ontbijtrun in het West Betuwse dorp een succes te maken.

Het hardloopevenement zal dit jaar voor de zevende keer in het teken staan van het goede doel. Deelnemers mogen hardlopend of wandelend 5 of 10 kilometer afleggen door Deil waarna ze aan kunnen schuiven voor een heerlijk ontbijt. Met hun deelname steunen zij de strijd tegen kanker."Organisatorisch hebben we het op dit moment naar mijn idee perfect geregeld voor alle deelnemers. De lopers van de eerste editie in 2013 zullen de locatie nog kennen", aldus organisator Mathieu Goedhart. In de regio zijn al clubs zich aan het verzamelen om als groep mee te lopen, zoals de ruim 100 deelnemers van de Health Challenge Herwijnen.

Vorig jaar werd op een stralende zondagochtend 8.500 euro opgehaald voor onderzoek naar kanker. Hardlopers en wandelaars liepen het bedrag bij elkaar en na afloop werd het gekozen doel door Mathieu Goedhart toegelicht. "Of we dit jaar net zo'n stralende ochtend als vorig jaar mogen beleven is nog afwachten. Maar dat we weer een mooi bedrag gaan binnenhalen, daar reken ik stiekem wel op. Je ziet mensen tijdens het lopen genieten van de omgeving, maar ook de bewustwording waarvoor we het doen is altijd aanwezig. Sporten is heerlijk maar je gezondheid kan kwetsbaar zijn en dat komt allemaal prachtig bij elkaar tijdens dit evenement. Ik ben er trots op dat in zeven jaar tijd de Hope4Life Ontbijtrun in Deil een begrip is geworden en dat we een positieve bijdrage kunnen leveren aan de strijd tegen een afschuwelijke ziekte", vertelt Goedhart.

Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro. Inschrijven is mogelijk vanaf 8:15 uur in het Duifhuis, Duyfhuisstraat 2 in Deil, voor afstanden van 5 of 10 kilometer. De start staat gepland om 9:00uur. Na afloop is er een geheel door lokale ondernemers verzorgd ontbijt in het Duifhuis. Deelname geheel op eigen risico.