Langer thuis wonen door lening

vijfheerenlanden • Senioren kunnen vanaf 1 februari 2020 gebruik maken van de nieuwe Blijverslening van de gemeente Vijfheerenlanden. Met deze lening kunnen ze hun woning aanpassen. Zowel huurders als particuliere huiseigenaren kunnen hier gebruik van maken. Hierdoor kunnen senioren langer of zo lang mogelijk in hun huidige woning blijven wonen.
Daarnaast wil de gemeente met deze maatregel bereiken dat de bestaande woningvoorraad op termijn meer levensloopbestendig is.

De lening is bedoeld voor senioren van 55 jaar tot 76 jaar oud. Ze kunnen met de lening hun woning aanpassen zodat die meer levensloop- en/ of zorgbestendiger wordt. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het bouwkundig aanpassen van de badkamer (van bad naar inloopdouche), de slaapkamer, het verbreden van doorgangen en dergelijke. Na het indienen van de aanvraag wordt die door de gemeente beoordeeld. Het aanvragen van een blijverslening is met ingang van 1 februari mogelijk. Uitgebreide informatie en het aanvraagformulier staan op de website van de gemeente.