• Onlangs opende crematorium 't Lief in Beesd.
• Onlangs opende crematorium 't Lief in Beesd. Foto: Aangeleverd

't Lief opent deuren in Beesd

beesd • Recent is in Beesd crematorium 't Lief geopend. Het crematorium is om verscheidene redenen uniek in Nederland en zelfs in de wereld.

Mede dankzij techniek uit Zwitserland en Duitsland is 't Lief het milieuvriendelijkste crematorium van Nederland. De zonnepanelen leveren honderd procent groene stroom. Dit, in combinatie met de houten structuur, het hergebruik van vrijkomende warmte en het volledig ontbreken van het gebruik van gas en/ of andere energiebronnen, maken 't Lief tot het eerste crematorium dat op het gebied van energie volledig zelfvoorzienend is.

Gastvrijheid, intimiteit en een persoonlijk afscheid zijn voor 't Lief essentiële waarden. Iedereen verdient een afscheid waarbij zowel de overledene als de nabestaande centraal staat. 't Lief legt daarom de lat hoog. Voor zowel de ruimte, de persoonlijke aandacht als duurzaamheid. 't Lief is een onafhankelijk crematorium, dat betekent dat iedereen welkom is. Mensen kunnen hun uitvaartverzekering gebruiken om bij 't Lief voor een crematie te kiezen.

't Lief speelt in op de veranderende vraag van de markt. Zo kiezen bijvoorbeeld steeds meer families ervoor om een afscheidsceremonie op een voor hen vertrouwde locatie te houden en na afloop met een klein gezelschap naar het crematorium te gaan. Bij 't Lief is hier rekening mee gehouden, de ruimte leent zich bij uitstek voor een zogenaamde intieme crematie, waarbij men alleen met de naaste familie persoonlijk afscheid neemt bij het crematorium.

Een volledige afscheidsdienst behoort vanzelfsprekend ook tot de mogelijkheden bij 't Lief.


q www.het-lief.nl