Training: 'Effectief communiceren met kinderen'

asperen • Op 12 februari start in Asperen de training 'Effectief communiceren met kinderen'. Simone van Dijk, moeder van twee kids en zelf woonachtig in Asperen, geeft de training die bestaat uit acht woensdagavonden.

De praktische cursus is bedoeld voor ouders die hun communicatieve vaardigheden willen vergroten voor meer harmonie, gezelligheid en rust in huis. Iedere opvoeder weet dat dat niet altijd een vanzelfsprekendheid is. Strijd over eten, tandenpoetsen, gamen en opruimen komt vaak voor. Dat merkte ook Van Dijk in haar gezin. Ze volgde daarom eerst zelf de training en deed vervolgens de opleiding tot Gordon Communicatie Trainer. De Gordon-methode heeft als uitgangspunt 'gelijkwaardig communiceren'. Dr. Thomas Gordon (1918-2002) was een Amerikaans klinisch psycholoog die zelfs genomineerd werd voor de Nobelprijs voor de Vrede vanwege zijn methode. "Voor mijzelf was het een openbaring hoe je met betrekkelijk eenvoudige vaardigheden anders met kinderen kan omgaan en hoeveel effect dit heeft", schrijft Van Dijk op haar website. Ze legt uit dat de Gordon-training praktische vaardigheden biedt. "Communiceren en opvoeden gaan hand-in-hand. De woorden die je kiest en de toon waarop je iets zegt zijn cruciaal of je in contact komt met je kind of niet. Wanneer je je woorden anders kiest, maak je het verschil."
Als laatste onderdeel van haar eigen opleiding geeft Simone van Dijk een pilot-training. Vanwege dit speciale karakter van de cursus mogen deelnemers kiezen of ze 50, 75 of 100 euro betalen. Het lesmateriaalhaar is inbegrepen.
Meer informatie:

q www.gelijkingezin.nl