WHV ziet gat naar top-3 groeien

asperen • Het Rotterdamse Fusion was afgelopen zaterdag een maatje te groot voor de Asperense volleyballers.

Voor WHV was deze wedstrijd de kans om weer richting top drie van de ranglijst te komen. Fusion stond als derde geklasseerd terwijl de Asperense volleyballers in de afgelopen periode waren teruggezakt naar de vijfde plek. Al snel werd echter duidelijk dat WHV te kort kwam om het de Rotterdammers moeilijk te maken.

Fusion beschikt over een gezonde mix van ervaren spelers met divisie ervaring en jonge talenten die worden klaargestoomd voor een hogere divisie. De bezoekers kwamen dan ook velen malen makkelijker tot scoren dan WHV. De spelverdeler had zijn aanvallers voor het uitkiezen. Elk van de spelers wist langs of via de blokkering van WHV te scoren. De Asperense mannen daarentegen hadden moeite om de passing goed bij spelverdeler Niels Reder te brengen. Die was daardoor vaak aangewezen op een hoge setup aan de buitenkant. En daar was Fusion dan al op berekend zodat WHV slechts moeizaam tot scoren kwam.

Dit spelbeeld bleef twee sets overeind. WHV kon af en toe via een goede servicereeks punten scoren. Maar in geen van beide sets kwam men in de buurt van setwinst. Pas in de derde set begon WHV echt mee te doen. Fusion liet de teugels wat vieren en voerde wat wissels door. De Asperense mannen roken hun kans en voerden de druk op. De servicebeurten leverden meer druk op en de passing werd zorgvuldiger. Hierdoor kon Niels Reder meer variatie in het aanvalsspel leggen en middenspelers Stefan Arp en Wildrik van de Plassche meer in het spel betrekken. Dat was bijna succesvol. De machine haperde echter op setpoint. De 24-23 voorsprong werd weggeven. De vierde set ging beter. De hardwerkende thuisploeg bouwde vanaf de start een voorsprong op die het niet meer weggaf.