• De aanvoerders Sil van Putten en Arjan Hakkert in duel.
• De aanvoerders Sil van Putten en Arjan Hakkert in duel. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Heukelum zet opmars in Tricht voort met 0-3 winst

tricht • Heukelum zette de opmars in de tweede klasse voort. Met 0-3 winst in Tricht bleef Heukelum voor de zesde keer achtereen ongeslagen. Wilfried Prigge, Lars van Honk en Sil van Putten scoorden.

De Dordtse scheidsrechter Richard van de Rest trok drie rode kaarten. Zes minuten na rust werden Tricht-aanvaller Tim van Dijken en Heukelum-speler Brennan Bieri na een opstootje weggestuurd. Omdat Trichts back Tim Schook tijdens de slotfase een doorgebroken speler aantikte, kreeg ook hij rood. Tricht-trainer Marcel van Steenis zit met de gebakken peren: "Daar word ik niet vrolijk van. We hebben het toch al zo lastig. Voor rust hebben we diverse kansen gehad maar we scoren niet en Heukelum strafte onze fouten tweemaal wel af. Na onze domme eerste rode kaart was het bij 0-2 al snel na rust over."

Heukelum-trainer Jerome Ceton was blij met de tweede achtereenvolgende 3-0 overwinning: "Het gaat crescendo. Ons doel is drie clubs onder ons te houden. Dan moet je dit soort duels winnen. Dat is zakelijk gelukt. Heukelum is gegroeid. Toch zie ik zeker verbeterpunten. Tricht was voor rust niet minder en heeft ook kansen gehad. Gelukkig was onze keeper prima. Tricht verdedigde niet goed en daar profiteerden wij tweemaal van. Kort na rust was rood voor beide ploegen het kantelpunt; toen was bij Tricht alle creativiteit weg."

Niets wees aanvankelijk op Heukelums succes. Uit een vlotte aanval kreeg Tricht de eerste kans, maar Ramon van Soelen en Pepijn Lambregts scoorden niet. Na een rush van Tim van Dijken moest Heukelum-keeper Yoerik van 't Pad knap met zijn voet redden. Opvallend genoeg kreeg Heukelum-captain Sil van Putten op het middenveld veel ruimte. Op aangeven van Benjamin Meijdam knalde hij net naast. Na achttien minuten leidde Sil van Putten ongehinderd het eerste doelpunt in. Hij lanceerde Rick van Loo en uit diens voorzet trof Wilfried Prigge via een Tricht-verdediger doel: 0-1. Na een half uur liep Heukelum na een corner van Benjamin Meijdam verder uit. De inlopende Lars van Honk was de passieve verdediging slimmer af: 0-2. Zes minuten na rust leidde een opstootje tot twee rode kaarten. Na een duel van Luke van Dijken haalde tweelingbroer Tim van Dijken fysiek verhaal. Brennan Bieri reageerde daar ook fysiek op. Beide spelers kregen rood. Pas bij een prachtige vrije trap van Arjan Hakkert werd Tricht nog dreigend. Weer redde doelman Yoerik van 't Pad prima. Uit een penalty werd het 0-3. Benjamin Meijdam lanceerde invaller Omer Faruk Duman, die vlak voor doel door Tim Schook werd aangetikt. Het kostte Trichts linksback rood en bracht Heukelum een penalty, waaruit Sil van Putten voor 0-3 zorgde.