HSSC'61 slaat gat

culemborg • HSSC'61 won de belangrijke wedstrijd bij Focus'07 met 1-2 en sloeg daarmee een gat met de onderste plaatsen. Dankzij de zege gaat Heicop ook met een goed gevoel op weg naar de derby tegen sc Everstein. Voor rust had HSSC'61, zonder de wegens droevige omstandigheden afwezige Nicky van Dam, moeite om druk te zetten. Na de nodige omzettingen lukte dat in de tweede helft beter. Lucas van Dam maakte met twee treffers het verschil. Na de 1-2 van de thuisploeg werd het vlak voor tijd nog even spannend, maar HSSC'61 pakte zijn eerste uitoverwinning. "Ik ben trots op de ploeg dat we na de omzettingen de wedstrijd gewonnen hebben. Mooi om te zien wat de jongens kunnen", zei trainer Gerrit Molenaar.

Vuren nipt onderuit tegen koploper GDC

vuren • Vuren blijft kwakkelen in de 3e klasse D. De hekkensluiter kon de zege van vorige week geen vervolg geven. GDC won na rust met 1-2. "Zonde, want ik vond dat we meer verdienden. Natuurlijk was GDC voetballend beter, zij zijn niet voor niets koploper. Maar wij hebben het naar onze mogelijkheden prima gedaan", oordeelde Ron Vlot, die Jarl Deurhof moest missen omdat hij vrijdagavond op een tondeuse was gaan staan. Vuren kwam via Damian Vogel voor rust op voorsprong. Rond de 70e minuut draaide GDC de zaken om. Binnen korte tijd scoorden de gasten twee keer. "Vlak voor tijd wordt ons nog een duidelijke strafschop onthouden, anders pakken we misschien nog een puntje", sipte Vlot.

Haaften drukt door met derde zege

andel • Haaften boekte zijn derde zege op rij. De 1-2 zege bij concurrent Sparta'30 was echter zwaarbevochten. "Helaas hebben onze andere concurrenten ook gewonnen, maar dat zullen ze ook over ons denken. Dus we zijn hier vooral erg blij mee", zei trainer Bart Fransen. Haaften begon goed aan de wedstrijd en nam dankzij twee treffers van Thijmen Gerringa afstand. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op 1-2. "Na rust kwamen we slap uit de kleedkamer en kregen we het moeilijk", zag Fransen. Na een kwartiertje moest de ploeg ook nog met tien man verder toen Jordy Perdon wegens een slaande beweging uit het veld gestuurd werd. "Het was een halfuur lang alle hens aan dek, maar gelukkig trokken we hem over de streep", besloot Fransen.

De Linge/PCG veel te sterk voor Spijkenisse

gorinchem • De waterpolodames van De Linge/PCG wonnen zaterdag in het eigen Caribabad dominant en zeer overtuigend van directe concurrent Spijkenisse: 14-7.

De wedstrijd begon een tikkeltje nerveus, maar al snel vielen de doelpunten aan de kant van De Linge/PCG. In de tweede periode wist Lupi Lopez Caridad een prachtige hattrick te maken, waardoor de voorsprong alleen maar verder opliep. De dames uit Gorinchem en Leerdam wisten het doel van De Kempvis eenvoudig te vinden. Ondanks drie tegendoelpunten aan het eind van de wedstrijd, was het spel al gespeeld.

Doelpuntenmakers: Lupi Lopez Caridad - 7, Iris Schepers - 2, Kimberly de Pater - 2, Merel van der Veen - 1, Floor Groeneveld - 1 en Lisanne Plenter - 1.