WNC moet serieus gaan oppassen

waardenburg • "We moeten naar beneden gaan kijken", besefte WNC-trainer Cor Prein na de pijnlijke 0-2 nederlaag tegen Terneuzense Boys, dat met de driepunter de rode lantaarn overdeed aan Oranje Wit. WNC had veel moeite met de stug verdedigende Zeeuwen. "Ons tempo was te laag om het kapot te spelen", vond Prein. Emilio Prieto was uit een vrije trap nog het dichtst bij de openingstreffer.

Na rust kwam WNC op achterstand toen Nehemia Sanaky een bal in eigen doel schoot. "Dan moet je nog meer gaan forceren. We hebben wat mogelijkheden gehad, maar na een fout maken zij de 0-2", aldus Prein. "Hopelijk kunnen we volgende week bij Kloetinge wat vrijer spelen. Het is nu hopen op de ommekeer, misschien lukt het dan juist in zo'n wedstrijd wel."


LRC komt goed weg met gelijkspel

almkerk • LRC slaagde er niet in te winnen bij Almkerk. Het nam een punt mee naar Leerdam en daar mochten de Paars-witten blij mee zijn. "Als ik heel eerlijk ben, dan komen wij hier heel goed weg. We hadden wel meer de bal, maar waren niet goed aan de bal. Gelukkig vonden wij nog het gaatje voor de 1-1. Almkerk werd in de counter nog meerdere malen gevaarlijk en mijn keeper verrichtte een paar goede reddingen. Met een punt komen wij hier gelukkig weg", stelde trainer Rob Hilbers vast.

Echt los kwamen beide ploegen niet in de belangrijke krachtmeting gezien de positie op de ranglijst en de tweede periode. Na een miserabele eerste helft kwam er na de rust meer leven in de brouwerij. Almkerk brak de score open met de 1-0 van Steven Molenschot. Vervolgens kwam LRC terug tot 1-1, nadat Serdar Akkanat weg draaide en de 1-1 hoog in het Almkerkse doel plantte.. In het slot hielp Almkerk, dat wel pech had dat een bal er nog onderkant lat uitkwam, een paar fraaie kansen om zeep.