Bijeenkomst voor hoogbegaafden

gorinchem • In de bar van Hotel Gorinchem, Van Hogendorpweg 8-10 in Gorinchem, wordt vrijdag 7 februari tussen 19:30 en 22:00 uur een bijeenkomst voor hoogbegaafde volwassenen gehouden. Deze bijeenkomst is bedoeld voor (uitzonderlijk) hoogbegaafde (jong)volwassenen in Gorinchem en wijde omgeving. Het is een laagdrempelige manier van verbinding, uitwisseling en informatie voor hoogbegaafden. Op deze bijeenkomsten kunnen deelnemers hun vragen kwijt over hoogbegaafd leven, maar uiteraard kan er ook over allerlei andere onderwerpen worden gesproken.

Bij voorkeur minimaal een week van tevoren aanmelden, tot uiterlijk vijf dagen van tevoren via: info@stichtinghoogbegaafd.nl.

q www.stichtinghoogbegaafd.nl


Vergadering wijkraad Noord

leerdam • Wijkraad Noord houdt op woensdag 12 februari haar jaarlijkse openbare Wijkraadvergadering. De vergadering vindt plaats in Huis ter Leede, de partner in het Huis van de Wijk. Er wordt om 19:30 uur begonnen met een inloop. Het programma start om 20:00 uur en duurt tot uiterlijk 22:00 uur.

Er is een aantrekkelijk programma voor deze avond. De wijkraad presenteert haar plannen en activiteiten. Verder komen de wijkambassadeur van de gemeente en de wijkagent zich voorstellen. Zij zijn bereid enige vragen te beantwoorden. De heer Schetters, directeur van Huis ter Leede, zal inzicht geven in de verhuisplannen en wat dat betekent voor wijk Noord. Het thema van de avond is: 'Klimaatregelen'. Marije van Schelven is werkzaam bij een van de waterschappelijk en zal met behulp van een interactieve presentatie ingaan op maatregelen die inwoners zelf, maar ook als straat, buurt of wijk kunnen treffen. Ook wordt er ingegaan op de mogelijke ondersteuning vanuit waterschap of gemeente. Bewoners van wijk Noord zijn van harte welkom.


Workshop rouw en verlies

regio • Er worden nieuwe workshops rouw en verlies gepland. Deze zullen worden verzorgd door Esther Zondag (therapeute, specialisatie rouw en verlies) en Maggy Bloem (creatieve begeleiding bij rouw en verlies). Gebeurtenissen in het leven, zoals overlijden, dementie, scheiding, verlies van werk, veroorzaken een gevoel van rouw of verlies. In deze workshop is ruimte om dit rouw- en verliesproces vorm te geven met gebruik van diverse materialen. Meer informatie en opgeven: info@estherzondag.nl of maggy@mozai.nl.