• Philip Bosman en Harry Scholtens.
• Philip Bosman en Harry Scholtens. Foto: Aangeleverd

Rumpt krijgt werf èn steunpunt

rumpt • De provincie Gelderland en de gemeente West Betuwe tekenden op 28 januari een intentieovereenkomst.

Er wordt gewerkt aan een provinciesteunpunt en een gemeentewerf op één locatie aan de Boutensteinseweg in Rumpt. Dit jaar start een haalbaarheidsonderzoek naar de nieuwbouw en herinrichting van het terrein.

Op dit moment zijn er twee gemeentewerven: in Heukelum en in Geldermalsen. De provincie heeft al een steunpunt aan de Boutensteinseweg. Die plek is de beoogde locatie voor een nieuw steunpunt van de provincie en een gemeentewerf. Beide organisaties zien voordelen van één centrale locatie. Er zijn kansen op het gebied van duurzaamheid, samenwerking, opslag van strooizout, kantoor- en vergaderruimte. De centrale ligging zorgt voor slim inzetten van personeel. Het verbetert de dienstverlening richting inwoners en weggebruikers.

De ondertekening van deze intentieovereenkomst is de eerste stap in het project. In het eerste kwartaal van 2020 volgt het Programma van Eisen. Daarin staat welke voorwaarden en eisen de partijen aan het gebouw en het terrein stellen. Vervolgens volgt er een haalbaarheidsonderzoek, met onder andere de kosten en toekomstige bestemming van de huidige panden. De gemeenteraad heeft in die fase van het proces ook een rol. Als het volgens planning verloopt, start in 2021 de aanbesteding en de bouw. De oplevering is naar verwachting in 2022.


Voor zowel de provincie als de gemeente is duurzaamheid een speerpunt. Ook als het om bouwen gaat. Het gebouw wordt energieneutraal, met groene daken en zonnepanelen.