• Burgemeester Servaas Stoop kreeg een petitie met 1500 handtekeningen overhandigd.
• Burgemeester Servaas Stoop kreeg een petitie met 1500 handtekeningen overhandigd. Foto: Dick Aanen

Petitie voor veiliger oversteek N327

rumpt • Burgemeester Servaas Stoop kreeg dinsdagavond tijdens de raadsvergadering uit handen van een Rhelico-jeugdlid een petitie met 1500 handtekeningen overhandigd.

De maat is vol voor inwoners van West Betuwe en de bespelers van sportpark Boutenstein: de gevaarlijke kruising bij het complex moet worden aangepakt. Tennisvereniging Rhelico en voetbalvereniging Rhelico uit Rumpt en de Ida Gerhardt Academie uit Geldermalsen doen een dringend beroep op gemeente West Betuwe en provincie Gelderland om de onveilige oversteek van het fietspad langs de provincialeweg N327 naar de Boutensteinseweg nu eindelijk aan te pakken.

Directe aanleiding is een ernstig ongeluk dat woensdagavond 15 januari plaats vond, waarbij een 15-jarige scholier gewond raakte. Beide verenigingen en de school startten een petitie die al snel meer dan 1.500 keer werd ondertekend. Beide verenigingen schreven bovendien een brief naar de gemeente, waarin met klem werd gevraagd om 'per direct' een tijdelijke stoplichtinstallatie te plaatsen in afwachting van een structurele oplossing.