Motie om meer te investeren in onderwijs

west betuwe • De gemeenteraad van West Betuwe heeft het college via een motie opgeroepen om bij het kabinet te pleiten voor extra investeringen in het primair en voortgezet onderwijs. De motie werd ingediend door het CDA en Leefbaar Lokaal Belang (LLB).

Alle kinderen moeten ook in West Betuwe het onderwijs krijgen waar zij recht op hebben, vinden de indieners van de motie. "Ook in onze gemeente is sprake van toenemende personeelstekorten, hoge werkdruk en steeds grotere kwaliteitsproblemen in het primair- en voortgezet onderwijs. Als gevolg daarvan lopen de spanningen in de scholen op, het ziekteverzuim stijgt en steeds meer personeel verlaat de sector."

Ook constateren CDA en Leefbaar Lokaal Belang dat steeds meer lessen uitvallen, terwijl het ook voorkomt dat leerlingen naar huis worden gestuurd. Personeelstekorten zullen de al bestaande werkdruk van het overblijvende personeel aanzienlijk verhogen.

"De kwaliteit van het onderwijs in onze gemeente is hierdoor niet meer te waarborgen. Kinderen uit onze gemeente zijn hiervan de dupe. Zij lopen achterstanden op en missen kansen in hun verdere schoolloopbaan. Wij kunnen op langere termijn geconfronteerd worden met grote sociaal-economische gevolgen."

CBS Herwijnen

Eerder op de avond had directeur Theo Jeninga van de christelijke basisschool Herwijnen ingesproken over het onderwerp.