• Leonie Gerritsen streek neer in Beesd.
• Leonie Gerritsen streek neer in Beesd. Foto: Peter Verbeek

Van Theetuin De Wensput naar Pand 85

beesd • Leonie Gerritsen streek twee weken geleden neer op haar nieuwe locatie in Beesd.

Gezien de prachtige woning en tuin aan de Voorstraat zal ze daar niet zo snel weer vertrekken. De voormalige naam Coupe 51 is veranderd in Pand 85. Gedurende zes seizoenen was Theetuin De Wensput, gevestigd aan Voorstraat 85, een geweldige toeristische attractie. Voor fietsers, passanten en dagjesmensen uit het hele land was het een fantastische pleisterplaats om in alle rust even bij te komen en te genieten van koffie, thee, een verfrissing of een broodje.

"Achter in de tuin staat een bijgebouw dat meerdere doelen kan dienen. Er zat een B&B-vergunning op, en misschien ga ik daar in de toekomst iets mee doen. Een gedeelte van dat gebouw is gebruikt voor het inrichten van de kapsalon. Hoewel ik erg blij ben met deze nieuwe locatie is het spijtig dat Theetuin De Wensput er niet meer is. Komend voorjaar zal dat voor heel veel vaste gasten een grote teleurstelling zijn."

Leonie heeft een lange ervaring als kapster. Na haar opleiding tot dames-, heren- en kinderkapster werkte ze drie jaar in loondienst. In 2005 begon ze haar eigen zaak in de Prins Willem-Alexandersingel. Daarna volgden verhuizingen naar de Achterstraat en Voorstraat 69a. Haar werkzaamheden in de salon combineert ze met behandelingen op locatie. "Ik kom oorspronkelijk uit Leerdam. In die omgeving heb ik veel vaste klanten."

Bijna een maand is heel hard gewerkt om de nieuwe salon in te richten. Het plaatsen van tussenwanden was een aardige klus, maar het feit dat tal van leidingen moesten worden vervangen, iets waar geen rekening mee was gehouden, zorgde voor heel wat méér werk. Los van enkele kleinigheden is de operatie echter geslaagd, en anderhalve week geleden heeft Leonie er haar eerste klanten behandeld. Pand 85 is laagdrempelig en hanteert vriendelijke prijzen.

In salon Pand 85 behandelt Leonie Gerritsen haar klanten uitsluitend op afspraak (via 06-24181566). De salon is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en ook op dinsdagavond.