Sjors Fröhlich in Podcast De Polder

regio • De kersverse burgemeester Sjors Fröhlich had voor zijn benoeming als burgemeester van Vijfheerenlanden al toegezegd mee te willen werken aan Podcast De Polder. Deze Podcast is een audio-initiatief van Joost-Jan Kool en Bram van der Wal en wordt ge-edit door Gerjan de Vries. De makers van Podcast De Polder willen mensen uit het poldergebied van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden aan het woord laten. Ze schuwen overigens een uitstapje uit dit gebied niet, zolang de polder of het platteland maar een gespreksonderwerp kan zijn.

In de podcast 'Van radio Bernadino tot burgemeester Vijfheerenlanden' vertelt Fröhlich onder andere over zijn eerste stappen richting de radio als oprichter van piraat Radio Bernadino in Meerkerk. Recente gebeurtenissen, zoals de autobranden in Vianen met Oudennieuwjaar passeren ook de revue. "Door ontspannen en dicht bij onze podcastgasten te zijn, willen we mooie podcastafleveringen maken", zeggen de gastheren Joost en Bram van de podcast.

Gewone mensen

In Nederland luisteren zo'n kleine twee miljoen Nederlanders een podcast. "Heel gemakkelijk, je kunt een verhaal of interview luisteren op je telefoon of computer wanneer je wilt. We willen de verhalen van gewone mensen om je heen laten horen", stellen de beide heren verder. De podcastmakers hebben een kleine mobiele studie, bestaande uit een tafeltje en drie krukjes, waar ze al mee in stallen, tuinen en evenementen podcasts hebben opgenomen. "Een typerend achtergrondgeluidje vinden we niet erg."

De volgende aflevering is met Marieke de Man (Amersfoort) een jonge radiomaakster, bekend van de documentaire 'De boer op'. De beide gastheren ontmoeten haar op de ouderlijke boerderij in Herwijnen. Of de heren nog verdere plannen hebben? "We hopen op afleveringen met een veehandelaarster en een polder-kerkuilenexpert." Een rijk palet aan podcasts dus bij Podcast De Polder.

Inmiddels staan er al vier afleveringen op Spotify en Soundcloud, die goed beluisterd worden. Ook via de site 'podcastdepolder.nl' komen luisteraars bij de verschillende afleveringen terecht.

q www.podcastdepolder.nl