West Betuwe zoekt architect

west betuwe • Deze week publiceert gemeente West Betuwe de offerteaanvraag voor een architect. De gekozen architect krijgt de opdracht om het ontwerp te maken voor de verbouw en aanbouw van het gemeentehuis. Inschrijven op de opdracht kan tot dinsdag 18 februari op het platform Negometrix en op TenderNed en TED.

Op 17 december koos de raad voor aanbouw en verbouw van het gemeentehuis. De volgende stap is het selecteren van een architect die het voorlopig- en definitieve ontwerp maakt. Het selecteren van de architect loopt via een Europese aanbesteding. De aanbesteding bestaat uit twee fases. In de eerste fase worden architecten gevraagd om zich aan te melden voor de opdracht. Uit de aanmeldingen worden maximaal vijf architecten geselecteerd die voldoen aan de criteria. In de tweede fase worden de vijf gekozen architecten gevraagd om een eerste schetsontwerp.

De verwachting is dat de architecten begin mei hun voorstellen presenteren. Begin juni is dan bekend wie de architect van het gemeentehuis wordt. In die periode start de gemeente West Betuwe ook met het samenstellen van de rest van het projectteam. Behalve de architect zit daar in elk geval ook een installatieadviseur en een duurzaamheidsadviseur in. Als alles volgens planning loopt, is er eind 2020 een definitief ontwerp. Bij de keuze van het ontwerp worden inwoners en medewerkers betrokken. In 2021 start de renovatie.


Ongeluk met zes auto's op A15

vuren • Zaterdag vroeg in de avond zijn zes auto's op elkaar gebotst op de A15 richting Gorinchem ter hoogte van Vuren. Hierbij zijn zes auto's bij betrokken en meerdere gewonden. Er gingen vier ambulances ter plaatse. Op het wegdek lagen veel brokstukken, waardoor de A15 tijdelijk volledig afgesloten was.


Ongeval door stuk beton op de weg

regio • Op de N327 richting Leerdam bij hectometer paal 705, tussen de afslag Gellicum en de afslag Beesd, is maandagavond 21 januari een personenauto op een groot stuk beton gereden dat midden op de weg lag. De vier inzittenden zijn er wonderwel goed afgekomen zonder lichamelijke schade. De auto heeft grote schade en is waarschijnlijk total loss.

Aangezien de eigenaar hier niet voor verzekerd is, is hij op zoek naar de eigenaar van het blok beton of iemand die weet waar het blok vandaan komt. Het zou bijzonder worden gewaardeerd als de schuldige, die dit waarschijnlijk niet expres heeft gedaan, zich meldt bij de gedupeerde. Naam, adres en telefoonnummer zijn bij de redactie bekend.