• Roy Hoornweg 'vliegt' over de Pinkeveerse brug.
• Roy Hoornweg 'vliegt' over de Pinkeveerse brug. Foto: Rick den Besten

Moeizame zege voor volleybalheren WHV

rotterdam • De Asperense volleyballers hadden het afgelopen zaterdag lastig tegen het laag geplaatste RVC Libanon. Waar thuis nog gemakkelijk werd gewonnen van deze tegenstander had WHV in Rotterdam vijf sets nodig om tot de overwinning te komen.

WHV pakte aanvankelijk een kleine voorsprong in de eerste set. Een tweetal servicebeurten van RVC waarin de Asperense mannen moeilijk tot scoren kwamen, kantelde echter het wedstrijdbeeld. Aanvallend kwam de ploeg maar niet tot scoren tijdens deze servicebeurten. De ballen werden uit of in het blok geslagen of opgepakt door de Rotterdamse verdediging. De eerste set ging dan ook naar de thuisploeg.

In de tweede set herpakte WHV zich echter prima. Zeker op aanvallend vlak was het vele malen beter dan in de eerste set. Joeri van Wijk liet veel meer overtuiging zien in zijn aanval en ook René Roth kwam steeds vaker tot scoren. Daarnaast kende de ploeg enkele goede servicebeurten van onder meer Joost de Jong: 18-25. De derde set verliep al iets moeizamer. Het spel aan Asperense zijde werd steeds onzorgvuldiger. Zowel de servicepass als de rallypass kwamen steeds minder goed aan bij spelverdeler Niels Reder. Die had daardoor meer en meer moeite om zijn aanvallers goed te bedienen. En RVC knokte hard voor de punten en liet geen bal zomaar op de grond vallen. Toch bleef WHV de gehele set aan de goede kant van de score.

RVC beet zich in de vierde set vast in de wedstrijd en bleef knokken voor de punten. Daarbij kwamen ze ook aanvallend steeds beter door zonder dat WHV daar blokkerend en verdedigend een passend antwoord op kon vinden. Hoewel de Asperenaren zeker kansen hadden in de vierde set lieten ze het in de slotfase echter lopen. Een paar kleine fouten in de slotfase waren debet aan het setverlies, waardoor een vijfde set nodig was. WHV startte aardig in deze vijfde set maar moest toch toestaan dat RVC weer dichterbij kroop. Joost de Jong wist op het juiste moment een gaatje te slaan met enkele goede sprongservices. Samen met de middenaanvallen van aanvoerder Stefan Arp, de goede invalsbeurt van Ryan van Lier en het harde werken was dat uiteindelijk genoeg voor de overwinning.