Broodnodige winst Vuren in Tilburg

tilburg • Een laatste strohalm wilde trainer Ron Vlot de zege van Vuren bij TSVV Merlijn nog niet noemen, maar hij was uiteraard wel erg blij met de 3-5 overwinning van zijn ploeg.

"We moeten het nog altijd met een hoop afwezigen stellen, maar voor ons doen hebben we vandaag gewoon goed gespeeld", oordeelde Vlot. "We hadden nog wel meer doelpunten kunnen maken, maar hadden er ook meer tegen kunnen krijgen. Onze keeper Tim Ritmeester speelde echter een prima wedstrijd. Hij was bij ons de uitblinker."

Ook de broertjes Bas en Luuk van der Vliet lieten met elk twee treffers van zich spreken. Luuk opende vroeg in de wedstrijd de score, waarna Bas van der Vliet er 0-2 van maakte. Nadat Merlijn iets terug deed, vond Bas van der Vliet na voorbereidend werk van Jarl Deurhof opnieuw het net: 1-3. Na rust was het weer de beurt aan Luuk van der Vliet die de 1-4 maakte. Merlijn kwam met de 2-4 weer wat terug, waarna Ryan van Wijk de belangrijke 2-5 maakte. Verder dan 3-5 kwam de thuisploeg niet meer.

"We speelden gedisciplineerd", vond Vlot. "Dat we dan toch niet heel makkelijk winnen is niet gek, want we staan niet voor niks onderaan. En dus zijn we hier gewoon heel blij mee, zeker na de nederlaag tegen Haaften. Dat was bij ons een verschrikkelijke klap."