Asperen verslaat Well en pakt eerste periodetitel

asperen • Asperen pakte de eerste periodetitel in de 4e klasse D door Well met 2-0 te verslaan. Een punt had voor Asperen volstaan voor deze eerste prijs.

"Hier zijn we heel blij mee", zei trainer Jaap van Hattem. "Als je vanuit de derde klasse komt, moet je daarna maar laten zien dat je de sterkste ploeg bent. We hebben een aantal wedstrijd met de hakken over de sloot gewonnen, maar de eerste prijs vandaag wel gepakt."

Routinier Gerard Breider was met twee assists weer goud waard voor de thuisploeg. Voor rust bediende hij Carlo van Santen, die de score opende. In de tweede helft tekende Tareq Ibrahim op aangeven van Breider voor de 2-0 waarmee de wedstrijd beslist was. "Voetballend viel het vandaag van onze kant tegen", erkende Van Hattem. "Het was heel slordig en we leden veel balverlies. Gelukkig trekken we de zege wel over de streep."

Er breken belangrijke weken aan in de titelstrijd in de 4e klasse. Net na de carnavalsvakantie staat de wedstrijd van Asperen tegen Herovina op het programma. "Het is belangrijk dat we voor die tijd de punten blijven pakken. Dat is moeilijk genoeg, want iedereen kan van iedereen winnen in deze klasse", zei Van Hattem. "En daarna kunnen we zien hoe we uit die twee weken rust komen met meteen een topper."